Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lang vej før DR kan sælge musik via nettet
Onsdag 5. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Internet-radiolyttere skal i fremtiden kunne købe musik direkte fra en række genreopdelte internet-radiokanaler på DRs hjemmeside. Men diverse godkendelser, hensynet til detail-ledet og finansieringen af kanalerne er langt fra på plads.
Ideen om en dansk internetradio med tilhørende pladebutik udspringer ifølge DRs radiodirektør Leif Lønsmann af den åbning i medieloven, der giver DR mulighed for at indgå kommercielle samarbejder og alliancer i diverse selskabskonstruktioner som ikke støttes af licenskroner, skriver Berlingske Tidende.

Derfor har Sony Music og DR – som tidligere omtalt på radionyt.com – nu i 1½ år i fællesskab arbejdet med et "lyt og køb" koncept, hvor en af forudsætningerne er, at det bliver den samlede pladebranche der er med.

Indtil videre har de to parter gennemført det Sony-direktør Jan Degner overfor Berlingske kalder "det grove pionérarbejde". Man har koncentreret sig om at udvikle egentlige bud på brugergrænseflader og funktionaliteter, som både skulle tilfredsstille netlytternes og netkøbernes behov.

Projektet ligger dermed fortsat på et ukonkret idéplan. Bl.a. er der intet om, hvem der skal distribuere musikken ud til køberne.

Det er også et spørgsmål om kanaludbudet skal begrænses til DR eller om det skal udvides til også at omfatte tilsvarende internet-stationer lanceret af landets kommercielle radiostationer. Jan Degner er tilhænger af det sidste.

I den nære fremtid vil Jan Degner forelægge initiativet for sine kolleger i pladebrancheorganisationen IFPI. Det kan allerede falde på gulvet der, erkender han. Hvis ikke regner han med at være æterbåren senest primo år 2002.

Leif Lønsmann er knap så optimistisk: "Jeg kan ikke sige noget eksakt, men der kan gå et år eller to, før vi kan tilbyde forbrugerne en fuld service med sikker betaling og direkte downloading. Men vi er klar med et pilotprojekt i 2002".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -