Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Bergske Radio klar til æter-debut
Mandag 11. august 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter en investering på over 5 mio. kr. og nogle ugers hektisk arbejde med at få teknikken og medarbejderne på plads, går det løs i morgen tidlig: De Bergske Blade udvider aktiviteterne og går i æteren over store dele af Vest- og Nordvestjylland under navnene Nordvestjylland Guld FM, Ringkøbing Guld FM, Holstebro Guld FM og Holstebro Hit FM.
Forud for starten i morgen er omkring 100 redaktionelle medarbejdere på De Bergske Blade introduceret til de nye tider, der indebærer at de også skal tænke radio ind i den daglige produktion, og dermed aflevere korte nyheder, der er skrevet til radio – og ikke kun det mere taknemmelige papir. Det er primært nyhedschef Lars Christiansen, der har fået denne opgave, fortæller avisen selv i dets lørdagsudgave.

De Bergske Blade har indgået et tæt samarbejde med ANR i Aalborg, der leverer det meste af sendefladen. Kun morgenprogrammet sendes lokalt. Morgenvært på de tre Guld-stationer (Nordvestjylland Guld FM, Ringkøbing Guld FM og Holstebro Guld FM) bliver 22 årige Peder Toft, der var stationsleder og programchef for NVR i Thisted frem til konkursen i februar måned. Morgenvært på Holstebro Hit FM bliver 26-årige Mikkel Steen Pedersen, der siden 1996 har været freelance studievært på ANR i Aalborg og som netop er færdiguddannet som cand. scient. i informatik.

Dagen igennem fra kl. 6 til 18 sendes landsnyheder og lokale nyheder hver hele time – suppleret med nyhedsresuméer kl. 06.30, 07.30, 08.30, 16.30 og 17.30. Der vil blive etableret mindre radiostudier i de forskellige bladhuse, som De Bergske Blade, har i området – men hovedstudierne er i Holstebro, hvor De Bergske Blade selv har hovedkvarter. Her bliver det primært Marie Frank Mitchell og Brian Bruhn, der vil forestå nyhedsoplæsningen.

Med tiden er det tanken at der efter kl. 18 skal sendes op til to timers helt lokale græsrodsprogrammer. De Bergske holder møde med interesserede foreninger allerede den 18. august.

De Bergske Blades ansvarshavende chefredaktør, adm. dir. Per B. Jørgensen lægger vægt på, at den journalistiske radiodækning bliver fuldt integreret med den øvrige medievirksomhed, så radio og dagblad både supplerer og konkurrerer med hinanden. Han lægger samtidigt vægt på, at man ikke selv vil starte priskrige for at udkonkurrere mindre radiostationer.

Peter Hau fra Radio Ringkøbing er dog ikke særlig optimistisk ved udsigten til den nye konkurrence fra den store aviskoncern: ”De Bergske Blades nye radiostation kan trække tæppet væk under vores økonomi og koste os livet” udtaler han til Ringkøbing Amts Dagblad.

Ringkøbing Guld FM vil sende på:
- 107.9 MHz (Ringkøbing)

Holstebro Guld FM vil sende på:
- 105.1 MHz (Holstebro)
- 104.6 MHz (Struer)
- 104.1 MHz (Lemvig)
- 106.1 MHz (Thyborøn)
- 93.6 MHz (Thyholm)

Holstebro Hit FM vil sende på:
- 106.2 MHz (Holstebro)

Nordvestjylland Guld FM vil sende på:
- 106.7 MHz (Thisted)
- 106.4 MHz (Hurup)
- 105.3 MHz (Snedsted)
- 104.5 MHz (Frøstrup)
- 107.1 MHz (Hanstholm)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -