Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Digital radiolytning er i vækst
Onsdag 23. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En opgørelse fra DR Medieforskning viser, at der allerede nu er næsten 1,5 mio. danskere, der hører radio digitalt – det vil sige på en DAB-radio, på mobilen eller via DRs netradio. "Det svarer til godt 36 pct. af alle, der hører radio hver uge," forklarer medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning. Han tilføjer, at den digitale lytning er i vækst, for i 2009 var det i gennemsnit 1,2 millioner danskere, der hørte digtal radio, hvilket altså voksede til 1,5 mio. i 2010.
Dennis Christensen forklarer iflg. en pressemeddelelse fra DR, at det bl.a. er de rene digitale kanaler, som danskerne hører på deres DAB- eller netradio, mens andre vælger at høre P1, P2, P3 og P4 digitalt. (Sic!). Dem kan man som bekendt også kan høre på FM, skriver DR, men undlader at gøre opmærksom på, at P4 ikke kan høres på DAB.

"De rent digitale kanaler– altså eksklusive P1, P2, P3 og P4 – står for 59 procent af den samlede digitale DR-lyttetid," forklarer Dennis Christensen.

Og de fleste af disse kanaler - de kanaler der kun sendes digitalt - vil blive lukket i den kommende tid. Det kommer dermed til at påvirke en lang række mennesker. Til gengæld er der så nye værtsbårne radiokanaler på vej.

For at skabe et bedre overblik over ændringerne på radiofronten i 2011, har DR i dag åbnet en ny hjemmeside med adressen www.dr.dk/digitalradio. Her kan man bl.a få et overblik over, hvilke kanaler, der kommer, og hvilke kanaler, der lukker, ligesom man kan få svar på en række af spørgsmål om digital radio.

Som noget nyt er DR nu ærlige om lydkvaliteten på DAB, og foregiver ikke længere, at lyden er bedre på DAB end på FM. Man skriver således blot på den nye hjemmeside, at "fordi lyden distribueres digitalt slipper du for den støj og svingende lydkvalitet, der indimellem optræder på FM-radio".

En anden nyhed er, at DR nu giver udtryk for, at DAB er "et supplement" til FM.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -