Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Luxembourg: Fejrede 75-års jubilæum
Mandag 4. august 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Tidligere studieværter på Radio Luxembourgs engelske udsendelser og mange lyttere var i weekenden samlet til et stort reunion-arrangement i anledning af, at det er 75 år siden stationen begyndte at sende på engelsk.
For tusinder af radiolyttere i Storbritannien og store dele af Europa var Radio Luxembourg i mange, mange år - og frem til lukningen i 1992 - det eneste fristed på radioskalaen, hvor musikfans kunne høre den nyeste popmusik.

Radio Luxembourg blev også springbræt for en karriere i radioindustrien for en række navne, så som Tony Blackburn, Noel Edmonds, David 'Kid' Jensen, Tony Prince, Mark Wesley, Steve Wright, Chris Moyles og Mike Read.

Den store succes som Radio Luxembourg havde, udfordrede det støvede BBC og spillede også en rolle i etableringen af en stribe offshore-radiostationer ud for de britiske kyster.

I afvigte weekend var en stribe af de mange studieværter og andre enthusiaster så samlet til en reunion på Le Royal Hotel i Luxembourg og det beskrives af en af arrangørerne Mike Knight, som en kæmpe succes. Som den eneste af de gamle Radio Luxembourg-værter bor han stadig selv i Luxembourg.

Der blev sendt direkte radio fra Luxembourg fredag og lørdag på en række radiostationer - dog ikke det nuværende Radio Luxembourg. Bl.a. sendte Mike Read og Emperor Rosko direkte på Big L hele lørdag formiddag og på den lokale radiostation fra Hull, KCFM, sendte Paul Burnett som vært flere timer om eftermiddagen, og om aftenen sendt Dave 'Kid' Jensen på Planet Rock.

Radio Luxembourg havde i dets stormagtstid i 60'erne næsten 78 millioner ugentlige lyttere og stationen beskrives som verdenshistoriens mest succesrige kommercielle radiostation.


Se også:
http://www.luxyreunion.com/Luxembourg_2008_DJ_Reunion/Home.html


Foto: Sådan ser de ud i dag:
Øverste fra venstre: Paul Burnett (nu: morgenvært på KCFM i Hull), Tony Prince (driver nu tv-kanalen Wedding TV), Emperor Rosko (har sin egen internet-radiostation 'Rosko Radio' og laver radio på Big L hver lørdag), Dave Christian (er gået på pension) og Mark Wesley (driver nu produktionsselskabet Media Futures).
Forrest fra venstre: David 'Kid' Jensen (canadier med danske forfærdre - arbejder nu på Capital Gold Network) og Mike Read (nu: studievært på Big L)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -