Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Top 20 over klager til DR - DAB topper
Torsdag 15. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR's Lytter- og Seerkontakten fik 25 procent flere henvendelser i 2006 end året før. 9 ud af 10 henvendelser er positive, fremgår det af lytter- og seerredaktørens halvårsrapport, der også opregner, hvad flest har klaget over. På radio-området er det først og fremmest omlægningen af DAB-kanalerne før jul, der har givet anledning til klager. Også dårlig DAB-dækning, nedlæggelsen af 'De Ringer - Vi Spiller' og manglende værter på DR Klassisk er med på Top 20 listen.
Antallet af danskere, der henvender sig til DR med reaktioner og spørgsmål - både via de gængse kanaler: telefoner, mail og via dr.dk/omdr, eller i form af debatindlæg på dr.dk og henvendelser direkte til DRs medarbejdere og reaktioner, er i hastig stigning, fremgår det af Lytter- og seerredaktør Jacob Mollerups rapport.

I 2006 fik Lytter- og Seerkontakten i DR flere end 87.400 henvendelser. Det var godt 25 procent flere end året før. Og samlet set vurderer Jacob Mollerup, at DR i 2006 modtog op imod 200.000 henvendelser om programmer og web-aktiviteter.

Jacob Mollerup opregner den snes emner, der har givet anledning til flest henvendelser til DR om programvirksomheden i anden halvdel af 2006. De fleste handler om tv, men der er også et par radio-emner, der giver mange klager:

Omlægningen af DR's DAB-kanaler den 22. december, der bl.a. indebar nedlæggelsen af en række kanaler og ændring af andre, har medført omkring 250 henvendelser til DR. Omkring 60 af klagerne gik på sammenlægningen af DR Kultur og DR Litteratur, mens kritik af nedlæggelsen af DR Soft nævnes af godt 50 klagere. Nedlæggelsen af DR Soft blev dog et langt mindre tema, end for et år siden, da man også nedlagde DR Soft.

DR har løbende i 2. halvår 2006 modtaget henvendelser fra lyttere, der har kritiseret DAB-dækningen og efterspurgt forbedringer. Omfanget af disse henvendelser er dog faldet i takt med, at der er blevet opsat hjælpesendere forskellige steder i landet. Nu er henvendelserne nede på gennemsnitlig én om ugen.

Der er kommet cirka 150 klager over DR Klassisk. Utilfredsheden har gået på manglende programoversigter og manglende værtspræsentation på formiddagsfladen på DR Klassisk. Baggrunden var, at dele af sendefladen på DR Klassisk - i forbindelse med en sparerunde - blev omlagt fra værtsbåret musikpræsentation til ren musikflade. På grund af kritikken er de rene musikflader nu omlagt. Første skridt blev taget 1. november, hvor DR Klassisk begyndte at samsende med P2's klassisk formiddag. Siden det er sket, er henvendelserne stort set ophørt.

Lukningen af 'De Ringer - Vi Spiller' gav kun få henvendelser, men sniger sig alligevel ind på Top 20 listen. I alt fik DR 70 henvendelser i sagen. Heraf var de 20 dog positive overfor nedlæggelsen. I betragtning af P4's millionstore lytterskare, betrages 50 henvendelser med beklagelse af lukningen af 'De Ringer - Vi Spiller' ikke just som en "lytterstorm".

"Selv om det oftest er de kritiske henvendelser, der kommer i medierne, er de fleste henvendelser til DR faktisk positive - og set i forhold til den omfattende udsendelsesvirksomhed er der samlet set ikke tale om nogen voldsom kritik af programmerne. Det er for eksempel bemærkelsesværdigt, at Radioavisen [herunder 'P3 Nyheder'. /red] - selv om den sender i døgndrift, kun fik kritiske 37 henvendelser i løbet af et halvt år," siger Jacob Mollerup.

Hele redaktørens beretning og rapporten om henvendelserne til DR kan læses på www.dr.dk/etik.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -