Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Filminstruktør vinder radiopris
Torsdag 9. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
Selv om man er uddannet filminstruktør, kan man godt få en pris for at lave radiospil. Det beviste Jessica Nilsson onsdag, da Dansk Blindesamfunds Radiospilpris blev uddelt for 29. gang i Radiohusets studie 7.
Jessica Nilsson (født 1965) er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole. Hun har lavet kortfilm, børne-tv og underholdningsserier for tv, men det seneste par år har hun været husinstruktør for Radio Drama i DR.

Radiospilprisen består af 25.000 kroner og statuetten 'Solpigen' af den blinde billedhugger O. Kavsman, og Jessica Nilsson får den for at have skrevet og instrueret radiospillet 'Flammende begær', der havde premiere på P2 den 8. december sidste år.

'Flammende begær' handler om slagterjomfruen Ilse, der ingen aura har. Hun er faktisk så blottet for udstråling, at hun en dag bliver kørt ned af en kvindelig krystalhealer, der som så mange andre har svært ved at få øje på Ilse. Men så sker der noget. Healeren får Ilse på sporet af hendes indre ild, og Ilse bliver hed som en havegrill og forelsker sig i brandmanden Bjarne.

Det er Bodil Jørgensen, der spiller Ilse, mens Ellen Hillingsø, Claus Gerving, Peter Zhelder og Thure Lindhardt har de andre hovedroller i 'Flammende begær', hvor Helga Prip fra Radio Drama har stået for teknik og montage.

Årets prismodtager er udvalgt mellem de 18 danske radiospil og -serier, der havde premiere fra den 1. april 2004 til 31. marts 2005 i Radio Drama på P2.

I sin begrundelse for at give Jessica Nilsson prisen, kalder Dansk Blindesamfund 'Flammende Begær' for "dristigt, dynamisk dramatik med forbilledligt fabulerende fantasier."

"Det er kombinationen af vedholdende interesse for det erotiske, for seksualiseringen - ikke mindst af kvinder i det offentlige rum, og den originale formidling af dette svært håndterlige emne, der gør, at Jessica Nilsson får årets radiospilpris," hedder det videre i motiveringen.

Vinderspillet genudsendes på P2 onsdag den 15. juni klokken 22.00. Men allerede nu er det muligt at læse mere og høre uddrag fra stykket på denne side: http://www.dr.dk/p1/radiodrama/forestilling/Flammendebegaer.htm.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -