Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny frekvensplanlægning sendes i udvalg
Mandag 25. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen ønsker at give de lokale radiostationer bedre sendeforhold og skabe flere landsdækkende radiokanaler. Men der er flere forskellige løsningsmodeller der først skal belyses, og det kommer til at ske i et nyt udvalg, der først ventes at være færdige med at undersøge mulighederne om et halvt års tid. Udvalgsarbejdet kommer til at bestå en af styregruppe med deltagelse af repræsentanter fra Kulturministeriet, Videnskabsministeriet og Finansministeriet og en arbejdsgruppe sammensat af medarbejdere fra Telestyrelsen, Kulturministeriet og Videnskabsministeriet.
En omlægning af frekvensanvendelsen er et ganske kompliceret spørgsmål med mange forskellige muligheder, og derfor er det nødvendigt med en grundig undersøgelse af de forskellige alternativer, siger fuldmægtig Julie Haagen Pedersen til radionyt.com. Der kan f.eks. blive tale om meget frie rammer eller nogenlunde fri rammer, og der skal også ses på spørgsmålet om differentierede sendestyrker.

Udvalgsarbejdet, hvor der muligvis vil brugt ekstern konsulentbistand, indledes med det første møde i styregruppen den 12. marts og herefter ventes det at vare omkring et halvt år inden arbejdet er færdigt, og der foreligger en vurdering af, hvilken model der skal anvendes.

Hvis resultatet bliver at der skal laves en omfattende ændring af frekvensanvendelsen – en såkaldt Zero Base undersøgelse – så vil dette arbejde tage yderligere tid, måske et par år. Selv en mindre frekvensomlægning vil kunne ventes at ville tage adskillige måneder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -