Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Digital radio på skinner
Fredag 9. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det britiske parlament vedtog i går en lov om digital radio - 'Digital Economy Act'. Dermed er overgangen fra FM til DAB nu sikret i Storbritannien og Nordirland (UK). BBC, de kommercielle stationer og World DMB Forum byder den nye lov velkommen.
Den nye lov indeholder seks elementer, der skal sikre en glidende overgang fra analog til digital radio. Loven indebærer først og fremmest, at de landsdækkende public service kanaler og de større kommercielle lokal-stationer samt de landsdækkende kommercielle radiostationer skal slukke for FM-udsendelserne, når DAB-lytningen udgør mere end 50 pct. af den samlede radiolytning i UK. De mindre lokale stationer vil dog fortsætte på FM.

Med i den nye lov er også, at der skal ske en udbygning af DAB-sendernettet, og at der skal indføres mere lempelige regler for de lokale kommercielle radioer.

Hos BBC er man glade for den nye lov, og kalder det en milesten, der vil sikre radioens plads i en ny digital verden med flere medieplatforme.

"Digital Economy Act giver lokal kommerciel radio en tiltrængt afregulering. Den skaber forudsætninger, som giver forbedringer for alle dele af radiobranchen - både store og små stationer. Radio vil fortsat være relevant for forbrugerne, og vil kunne konkurrere fuldt ud i det digitale miljø," udtaler Andrew Harrison, der er chef for Radio Centre.

Jørn Jensen, der er præsident for WorldDMB Forum udtaler: "Overgangen til digital radio har bevæget sig støt fremad i Europa og resten af verden. Dette er endnu en milesten i udrulningen af DAB-familien, og signalerer til andre regeringer og myndigheder, at tiden til digital radio er inde. Radioen og tilhørende industrier over hele Europa har brug for klare planer for, på hvilket grundlag den fremtidige udvikling skal ske; en plan for overgangen fra FM, tilvejebringelse af den nødvendige network-planlægning, klare retningslinjer for licenser og planer for de lokale og regionale radiostationer. Den tillid dette skridt (UK's nye lov om digital radio. /red.) har givet markedet, vil sikre, at radio forbliver relevant for forbrugerne i fremtiden - idet man sikrer nye tjenester, nye modtagere og en vækst af radio i en multimedie-verden."

World DMB pointerer, at den digitale radio - i form af DAB, DAB+ og DMB - bakkes i Europa op af lande som Danmark, Frankrig og Italien, og udenfor Europa - af Australien.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -