Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Støtte ender som løn i kulturministeriet
Onsdag 26. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Bevilget mediestøtte for to mio. kr. til små lokalradioer og tv-stationer havner i Kulturministeriet, hvor pengene skal bruges til administration og lønninger af ministeriets medarbejdere - i stedet for at gå til radio- og tv-stationerne. Det bekræfter kontorchef i Kulturministeriet, Lars Banke, over for gratisavisen Urban. Steffen Knak-Nielsen, der er medlem af Københavns lokale radio- og tv-nævn kalder det uanstændigt, en ekspert i informationsret betegner det som "yderst usædvanligt" og oppositionen kræver en forklaring.
"Det er korrekt, at et par millioner kroner kommer til at gå til løn og administration i stedet for til mediestøtte" udtaler kontorchef i kulturministeriet, Lars Banke, til Urban.

Steffen Knak-Nielsen, der er medlem af Københavns lokale radio- og tv-nævn, er meget vred: "Det er uanstændigt og må være et bevidst ønske om at ødelægge de lokale og ikke-kommercielle medier. Desværre virker det – mange af dem dør i øjeblikket" siger han til Urban.

Urban konstaterer, at der ud af de 40 mio. kr. der er bevilget i støtte til landets 260 æterbårne græsrodsmedier, vil være 10 mio. kr., der aldrig bliver udbetalt. Lars Banke siger til avisen, at det er fortroligt, hvad pengene så bruges til - indtil papirerne ligger på Finansudvalgets bord i næste uge.

Lektor i informationsret, Oluf Jørgensen, siger til Urban, at det er yderst usædvanligt, at man er så sent ude med så voldsom en nedskæring.

Både Socialdemokraterne, de radikale og SF kræver nu, at kulturminister Brian Mikkelsen (K) forklarer, hvordan medietilskud for flere millioner i stedet kan ende som løn i Kulturministeriet.

Det socialdemokratiske medlem af Folketingets kulturudvalg, Frode Sørensen, mener ikke det kan være rigtigt, at det skal koste to millioner at få fordelt tilskud for 30 millioner kroner. "En regnskabsmand kan klare det på en halv time" påstår den tidligere minister og bankmand.

Frode Sørensen - samt de radikales og SFs medieordførerne vil nu forlange en forklaring af kulturministeren og Naser Khader (R) siger: "Det her rimer meget dårligt med kulturministerens megen snak om, at bevillinger ikke må drukne i unødige udgifter og administration".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -