Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR styrker sit korrespondent-net
Torsdag 23. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En ny korrespondentpost i Kina og en ekstra korrespondent i Bruxelles skal være med til at styrke DRs udlandsdækning i radio og på tv i 2005. Samtidigt sker der store ændringer blandt de nuværende korrespondenter - bl.a. stopper Ole Sippel som Mellemøst-korrespondent.
Som led i en større rokade og en udvidelse af korrespondentholder opslår DR Nyheder i den kommende tid ikke mindre end syv korrespondent-stillinger, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Efter sommerferien 2005 arbejdes der på at åbne et helt nyt kontor i Beijing, som bliver base for DR Nyheders Asien-korrespondent. Det har længe været et stort ønske for DR for alvor at sætte Kina på danskernes dagsorden - både politisk og økonomisk - med en fast korrespondent. Det bliver der mulighed for i det nye år til glæde for både nyhedsudsendelser og magasinprogrammer i DR Radio og DR TV.

I Bruxelles går DR fra to faste korrespondenter til tre. Dermed ønsker DR Nyheder at styrke dækningen af Europa-stoffet, og skabe en større sammenhæng mellem den politiske dagsorden på Christiansborg og den europæiske debat. Derfor vil DR blandt andet bruge kræfter på en grundigere dækning af Europa-Parlamentet.

Mens Danmark har en af de betydningsfulde poster i FN's sikkerhedsråd, styrker DR dækningen af FN ved - som et eksperiment - at flytte den ene af de to korrespondentposter fra Washington til New York. Ved at få en korrespondent i både Washington og New York ønsker DR Nyheder samtidig at få en bredere dækning af USA, hvor New York-korrespondenten også vil have særlig fokus på den økonomiske udvikling.

Alle de nye initiativer falder sammen med en større personrokade på DR Nyheders udlandshold. Til sommer vender både Hans-Jørgen Stadsing og Kim Bildsøe Lassen hjem fra Washington. De to stillinger skal besættes efter den nye model med en i Washington og en i New York. I Bruxelles stopper Christian Howard-Jessen samtidig som korrespondent og vender hjem til Danmark. Derfor vil der blive to stillinger opslået i Bruxelles: En ny stilling med koordinerende funktion til hjemmeredaktionerne på både radio og tv og en stilling som flermedial korrespondent.

Endelig stopper Ole Sippel som Mellemøsten-korrespondent ved årsskiftet 2005-2006. Stillingen slås op allerede nu for at give mulighed for dels at få et helhedsbillede af det nye korrespondenthold, dels for at den nye korrespondent kan lære arabisk inden sin tiltrædelse.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -