Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Blinde nedlægger 'Radiospilprisen' i protest mod DR's besparelser
Mandag 17. september 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dansk Blindesamfunds hovedbestyrelse har besluttet at nedlægge foreningens 'Radiospilpris', der ellers er blevet uddelt årligt siden 1977. Dansk Blindesamfund har gennem lang tid bemærket, hvordan DR tager det ene program efter det andet fra blinde og stærkt svagsynede, og besparelserne i Radio Drama er dråben, der får bægret til at flyde over. Dansk Blindesamfund anser ikke, at der længere er nogen at uddele prisen til.
"Vi nedlægger Radiospilprisen, fordi der ganske enkelt ikke længere vil være kvalitetsradio at uddele prisen til. Vi vil overveje at genoptage uddelingen, når DR begynder at tage Radio Dramas betydning for blinde og svagsynede alvorligt," siger Jens Bromann, landsformand for Dansk Blindesamfund.

Radioteatret har altid haft en helt særlig betydning for blinde og stærkt svagsynede. Her er synshandicappede på hjemmebane, fordi virkemidlerne udelukkende er lyd. Radioteatret bliver derfor betegnet som ”de blindes teater”, hedder det fra Dansk Blindesamfund.

Dansk Blindesamfunds beslutning kommer efter at man her længe - med bekymring - har observeret DR's løbende nedskæringer på kultur-, litteratur- og sportsprogrammerne.

Inden årets udgang bliver medarbejderstaben på Radio Drama, der i forvejen var skåret ind til benet, reduceret til fem medarbejdere. Budgettet bliver halveret, og fra 1. januar ophører produktionen af enkeltspillene, der netop er dem, som Radiospilprisen fortrinsvis blev uddelt til, fordi det er her, fornyelsen indenfor genren sker. Herefter skal der i stedet produceres små hurtige spots til P3 og billige mainstream-serier på små 20 minutter til travle lyttere – serier, der som oftest vil være bygget over allerede kendte romaner, som blinde for længst vil have adgang til som lydbøger fra biblioteket.

Det er hverken nyskabelse eller kvalitetsradio, lyder det fra Dansk Blindesamfund.

Der er 25.000 blinde og stærkt svagsynede i Danmark – hvoraf størstedelen er over 70 år – og for mange af dem er radioen den eneste kanal til viden om, hvad der rører sig i kultur- og samfundsdebatten.

Radiospilprisen, der består af en check på 25.000 kr. og en statuette af billedhuggeren O. Kavsmans skulptur Solpigen, er blevet uddelt årligt siden 1977, men nu er det slut.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -