Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lisbeth Knudsen går i vrede
Onsdag 8. november 2006
Af Knud Hyllested
 
Lisbeth Knudsen forlader DR bl.a. fordi hun ikke vil arbejde under den nye program- og nyhedsdirektør Lars Vesterløkke, men det er iflg. presseforlydender kun et af udslagene af et dårligt klima i DRs øverste ledelse. Journalisterne i DR er bekymrede over at topledelsen i DR nu er håndplukket af generaldirektør Kenneth Plummer, og frygter kaos på kort sigt. På længere sigt frygtes Lisbeth Knudsens afgang at ville gå ud over den kritiske journalistik.
I en fortrolig intern mail til DR’s chefer, som Politiken har fået kendskab til, orienterer Lisbeth Knudsen om årsagerne til sin afgang. Heri skriver den afgående nyhedsdirektør bl.a., at hun ikke vil arbejde med reference til den nye program- og nyhedsdirektør Lars Vesterløkke - bl.a. med henvisning til, at hun ikke deler hans syn på ledelse og ser det som principsag kun at referere til chefer, hun har respekt for.

Den af generaldirektøren tilbudte post som kommunikations- og markedsføringsdirektør skulle Lisbeth Knudsen have sagt nej til, fordi hun ikke kunne finde ’sin journalistiske sjæl i opgaven.’

Iflg. Politikens oplysninger har der imidlertid længe været et dårligt samarbejdsklima i DR’s ledelse, hvor såvel generaldirektøren som den kommende mediedirektør, Lars Grarup og den kommende program- og nyhedsdirektør, Lars Vesterløkke, alle skulle have haft uoverensstemmelser med den meget public service-orienterede Lisbeth Knudsen, der er vellidt og respekteret blandt DR’s nyhedsjournalister på grund af hendes faglige integritet og store arbejdsindsats.

Flere af DR’s medarbejdere betegner Lisbeth Knudsen som "muren" mod det til tider store politiske pres, der hviler over DR og nyhedsredaktionens journalister. Lisbeth Knudsen har således altid fastholdt, at DR frit skulle kunne lave kritisk journalistik uden skelen til politiske og andre interesser. Senest har TV-Avisen - med nyhedsdirektørens opbakning - vist en række kritiske historier om DR’s fejlslagne styring af økonomien i DR Byen.

Den nye DR topledelse ses i høj grad som håndplukket af Kenneth Plummer, og flere DR-journalister skulle iflg. Politiken være bekymrede for, at Lisbeth Knudsens afgang vil gå ud over den kritiske nyhedsformidling til fordel for en mere populistisk tilgang i DR's nyhedsformidling.

"Det kommer ikke bag på os, at hun ryger - selvfølgelig kommer det ikke det. Det har været velkendt i huset, at dette var en del af Plummers tankegang", siger en kilde i DR Nyheder til Politiken.dk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -