Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR's Radiopris til udsendelse om kystsikring og regnefejl
Mandag 30. juni 2008
Af Karsten Jensen
 
Selv om man starter sin udsendelse med en så tørt konstaterende sætning som ”Vi sidder med nøglen til kompensation for den globale vandstandsstigning,” kan man godt ende med at få et yderst lytteværdigt radioprogram ud af det. Og tilmed få en pris for det.
Sådan gik det i hvert fald fredag eftermiddag for de to nybagte journalister Jonas Schmidt og Morten Jennet Larsen. De modtog DR's Radiopris på 6.000 kroner til deling i forbindelse med, at Journalisthøjskolens afgangshold juni 2008 holdt afslutningsfest i Århus.

Prisen går til deres radiohovedopgave ’Kampen om kysten’, der handler om en opfindelse, som Poul Jakobsen fra Skagen har udviklet for at sikre de danske kyster mod at glide ud i havet.

Poul Jakobsen dræner strande med drænrør 200 dage om året over hele kloden, så nogen tror altså på ham. Det kniber bare i Danmark. Her vil Kystdirektoratet ikke anerkende hans opfindelse, efter at man på det seneste har gennemført et forsøg under ekspertkontrol - med påstået negativ effekt. Poul Jakobsen har imidlertid indklaget eksperterne for deres arbejde, der efter hans mening indeholder ikke færre end 1.443 regnefejl.

Det var chefredaktøren for P1, Anders Kinch-Jensen, der uddelte DR's Radiopris, og han kunne ved overrækkelsen ikke skjule, at han havde tænkt: ”Det her vil blive op ad bakke”, da han hørte den ovennævnte første sætning i radioudsendelsen.

”Men hvor var det dog befriende at høre en radiohistorie, der ikke handlede om et stakkels offer i et entydigt ondt univers, men om en kompliceret sag og en kampberedt særlig, som faktisk har udviklet en tanke - gal eller genial - til løsning af et globalt problem,” sagde Anders Kinch-Jensen.

Han kaldte Jonas Schmidts og Morten Jennet Larsens historie for ”fornemt rullet op og beskrevet med nye interessante oplysninger, der også kan interessere den lytter, der har sparsom viden og interesse i tekniske løsninger på vandstandsstigninger.”

Anders Kinch-Jensen kaldte det også modigt og professionelt, at de to nybagte journalister i deres program også giver ordet til dem, der umiddelbart modsiger den hovedvinkel, der præger den journalistiske fremstilling.

”Journalisterne evner at holde mig fast - stille og roligt - gennem hele forløbet ved hjælp af afbalanceret og kritisk journalistik, aktivt spørgende og ved hjælp af flere journalistiske genrer til at forløse en sælsom historie fra det virkelige liv,” sagde Anders Kinch-Jensen.
DR's Radiopris blev senest uddelt i januar i år, og da gik den til Kim Lykke Vester og Jeppe Raahede Børsting for en radioreportage om folk, for hvem den amerikanske drøm kiksede.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -