Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Bergske Radio vil ind i Viborg
Fredag 5. september 2003
Af Thomas Nielsen
 
De Bergske Blade supplerer deres dagbladsvirksomhed med lokalradio i 3 af de 4 udgivelsesbyer. Nu vil man gerne have den fjerde by med.
Efter at De Bergske Blade i midten af august gik i luften med lokalradio i Holstebro, Thisted og Ringkøbing, sonderer man nu terrænet med henblik på også at kunne supplere bladudgivelsen i Viborg med lokalradio. Teorien er nærliggende eftersom De Bergske Blade senest har udbredt sit forretningsområde til flere medier – herunder internet og radio. Bladkoncernens planer i Viborg er kommet op i øjenhøjde med en lille notits i Viborg Stifts Folkeblad, hvori det blandt andet fremgår, at der "med tiden skal suppleres med en radio."

At etablere en ny radiostation i Viborg er nok den mindst sandsynlige løsning. Dertil står Radio Viborg lyttermæssigt for stærkt i området. På baggrund af notitsen i bladet – samt kilder til radionyt.com – er det til gengæld mere sandsynligt med et tættere samarbejde med Radio Viborg – måske endda en regulær overtagelse.

Radio Viborg A/S er ejet af Aalborg TVR K/S med 2/3, mens den sidste tredjedel af driftsselskabet ejes af Viborg Lokalradio Forening. Da De Bergske Blade i forvejen samarbejder med den aalborgensiske mediekoncern omkring radiodriften i de tre nordvestjyske byer, vil et helt, eller delvist ejerskab af Radio Viborg ikke være uinteressant. Teorien afvises dog umiddelbart af adm. direktør Per B. Jørgensen fra De Bergske Blade i Holstebro:

- Man kan forestille sig mange muligheder, men indtil der kommer en melding herfra, har jeg ingen kommentarer, lyder det bestemt fra Per B. Jørgensen. Hans kollega på Viborg Stifts Folkeblad, Per Sunesen, er heller ikke meget meddelsom:

- Nu skal vi lige se på erfaringerne fra de radioer som vi har etableret i Holstebro, Thisted og Ringkøbing, inden vi går videre, siger Per Sunesen, som dog ikke afviser, at der foregår undersøgelser med henblik på radiodrift i Viborg. Han afviser til gengæld planer om at etablere en ny radiostation i byen, og dermed er den eneste mulighed enten et formaliseret samarbejde, eller et helt eller delvist ejerskab af den eksisterende station.

Da Radio Viborg i 1984 blev etableret af Stig Hartvig Nielsen, var det netop for at levere et alternativ til den nyhedsdækning, som Viborg Stifts Folkeblad leverede. Radioen blev på daværende tidspunkt mødt med stærk skepsis fra det lokale dagblad. De seneste 20 års udvikling i mediebranchen – og ikke mindst dagbladsbranchen – har som bekendt tvunget dagbladene til at se sig om efter nye, og flere forretningsområder der kan sikre deres fortsatte eksistens. Dette er bl.a. Bergske Radio er et eksempel på.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -