Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR smadrer udstyr for millioner
Fredag 23. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danmarkshistoriens største flytning – fra DR's forskellige adresser i København til den nybyggede DR Byen på Amager – har ifølge flyttemænd gennem det seneste halve år udviklet sig til en økonomisk farce. Udstyr for millioner af kroner smadres og smides ud, herunder brugbart inventar og teknisk udstyr, der bare ikke passer ind i designet i DR Byen i Ørestaden. Nyhedsavisen skriver, at bl.a. 1.500 pc-monitorer er blevet smadret og smidt ud. Hundreder af dem var splinternye og aldrig brugt. Derudover kommer fjernsyn, B&O-højttalere og pallevis af dyre Fritz Hansen-borde. Flyttemændene er frustrerede og forargede, og udtaler sig anonymt, da de har underskrevet en 'tavshedskontrakt'.
En anonym flyttemand fortæller til Nyhedsavisen: "Der er ingen tvivl om, at der bliver smadret og smidt ud for mange millioner. Alene i torsdags (15. februar, red.) smed vi mindst 60 ubrugte skærme ud fra et depot. Og gennem det seneste halve år har vi fyldt 6-8 containere om dagen med inventar. Vi er alle forargede over det, vi gør. Vi betaler jo også licens."

Flyttemændene har taget billeder, hvor der bl.a. kan ses smadrede, ubrugte computerskærme – og de Philips-papkasser, de netop er taget ud af.

Udover 1.500 computerskærme er et ukendt antal fjernsyn, specielle tv-monitorer og andet udstyr til tv- og radioproduktion blevet kasseret og smadret. Alle de B&O-højtalere, der var sat op over alt i TV-Byen er røget ud. Mindst to paller med Fritz Hansen-stole, pallevis af ubrugt papir, et ukendt antal ikke-elektroniske hæve-sænkeborde, tonsvis af dyre kobberkabler og massive mængder ældre møbler er alt sammen kasseret og smadret.

Flytningen fra TV-Byen skal ske hurtigt, da bygningerne er blevet solgt, og derfor mener DR ikke, at der er tid til at opmagasinere noget som måske kunne sælges.

DR vil heller ikke forære noget til den 3. verden - f.eks. gennem nødhjælpsorganisationerne. "Vi er bange for, at de i Afrika vil brænde det af for at få metallerne", udtaler driftschef Bent Erik Hansen fra DR.

En af grundende til at der kasseres udstyr for millioner er, at det ikke passer ind i designet i DR Byen. Kaj Toft, projektchef i DR for flytning til- og indretning af DR Byen forklarer: "Der er åbne kontorområder i DR-Byen og derfor er design og rummelighed vigtigt. Derfor bruger vi kun nye fladskærme, ligesom indretningen skal se nogenlunde ens ud og passe med det overordnede design". Han har ikke noget overblik over, præcis hvad og hvor meget, der er blevet smidt ud: " Mit bud er inventar fra omkring 1.500 arbejdspladser.

Kaj Toft oplyser, at det smadrede og kasserede udstyr er blevet erstattet af nyt, som har kostet DR omkring 850 millioner kroner. Dertil kommer timeløn til flyttefolkene på 25 millioner kroner.

På DR's såkaldte salgsdage er der dog blevet solgt noget af det kasserede udstyr. Men flyttemændene kan fortælle, at helt identiske ting er blevet smidt ud, da der ikke er plads til at opmagasinere udstyret.

Bent Erik Hansen, afviser overfor Nyhedsavisen at man smider ting ud, som det kunne betale sig at gemme. "Hvis nogen har smidt ubrugte skærme, papir eller Fritz Hansen-borde ud, er det en fejl," siger han.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -