Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mens der ventes på det nye medieudspil
Torsdag 25. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Både politikerne og aktørerne i branchen venter i spænding på regeringens medieudspil. Det fremlægges måske i næste uge, men er stadig ikke finpudset i regeringens inderkreds, skriver Ritzau, der erfarer at regeringen agter at sikre sig accept af udspillet i egne rækker i folketingsgrupperne, før den spiller ud. Til gengæld skal Dansk Folkeparti ikke regne med særbehandling. ”Vi vil ikke gentage den tidligere regerings fejl og udelukke nogen partier på forhånd. I min optik er der ingen partier, der har talt sig væk fra forhandlingsbordet”, siger Venstres politiske ordfører Jens Rohde.
Dansk Folkepartis medieordfører, Poul Nødgaard, forventer ellers, at Kulturminister Brian Mikkelsen sikrer sig Dansk Folkepartis accept af hovedlinjerne, før han fremlægger regeringens udspil. ”Jeg er 150 procent sikker på, at han ikke lægger det frem uden aftale med os. Han ved godt, at han skal skaffe sit flertal sammen med Dansk Folkeparti. Det vil være tæt på en politisk kejtethed uden sidestykke, hvis han lægger noget frem, uden at vi siger, at det lyder meget fornuftigt”, siger Poul Nødgaard til Ritzau.

Men det skal Dansk Folkeparti altså ikke gøre sig håb om, fastslår Jens Rohde. Der har dog iflg. Jyllands Posten været afholdt et møde mellem kulturministeren og Poul Nødgaard og de har aftalt et nyt møde om to uger.

Spørgsmålet er imidlertid, om regeringen tør lave forlig alene med Dansk Folkeparti. Hverken Venstre eller de konservative er med i det nuværende medieforlig, og begge partier kritiserede daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) for at lave et smalt forlig, og det er en kritik som Socialdemokratiet nu erkender er rigtig.

”Vi vil gerne med ved fadet og synes, det er dumt, hvis der en gang til laves et smalt forlig” siger en af Socialdemokratiets medieordførere, Jytte Wittrock, til Jyllands Posten.

Det nye medieudspil er stadig ikke finpudset i regeringens indkreds, som ud over kulturministeren består af Venstres politiske ordfører Jens Rohde, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), skriver Jyllands Posten.

Et af de politiske problemer i et nyt medieudspil bliver radio- og tv-licensen. Meget tyder på, at regeringen vil udstrække skattestoppet til også at omfatte licensen, vurderer Ritzau. I så fald går TV 2 og DR fra årsskiftet glip af en årlig stigning på fem procent, som var aftalt i det medieforlig, der udløb ved valget. Det vil koste DR et trecifret millionbeløb, som regeringen formentlig henviser DR til at finde ved at udbyde 15 procent af tv-programmerne hos eksterne producenter.

Et liberaliseret reklamemarked ser ud til at blive et centralt element i regeringens medieudspil. Det skyldes, at kulturministeren satser hårdt på at fremlægge en kommercielt og teknisk levedygtig plan for, hvordan Danmark kan få et jordbaseret landsdækkende sendenet for digital radio og tv, skriver Ritzau videre.

Om den femte landsdækkende radiokanal, som den tidligere regering var tæt på at sende i udbud, da den måtte slippe tøjlerne, skriver Ritzau at denne kanal måske bringes på banen i kulturministerens kommende medieudspil.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -