Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere penge til Giro 413
Fredag 5. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danskernes lyst til at forlænge festen og sende en hilsen gennem DRs 'Giro 413' er tiltagende.
Og efter at man nu ikke længere behøver gå på posthuset, men kan indbetale støttebeløbene via netbank, er trangen til at sige "tak for en god sølvbryllupsfest" eller ønske nevø Jonathan tillykke med de fem år steget mærkbart.

DR har netop gjort regnskabet for 2005 op, og det viser iflg. en pressemeddelelse fra DR, at der sidste år blev samlet 431.226 kroner ind ved firmafester, fødselsdage, sammenkomster, barnedåb, bryllupper og meget mere. Det er et af de bedste resultater i en årrække og næsten 40 procent mere end for to år siden, før DR åbnede for indbetalinger via netbank.

Sammenlagt er der nu samlet over 23,6 millioner kroner ind til arbejdet blandt socialt dårligt stillede børn og unge, siden DR sendte de første "ønskekoncerter" i januar 1950. Det var den daværende vært, Otto Leisner, der døbte programmet 'Giro 413' kort tid efter.

"Der er en tydelig tendens til, at vi nu får flere større beløb end tidligere. I dag studser jeg ikke over en indbetaling på 1000 kroner, hvilket var helt usædvanligt, da jeg startede som vært for 11 år siden. Men alle beløb - store som små er velkomne," siger Giro 413's vært, Margaret Lindhardt (foto).

Hun oplever samtidig, at holdningen til Giro 413 har ændret sig.

"Hvor der tidligere var mange skabslyttere, er det nu helt ok at lytte til Giro 413. Det er blevet en del af kulturarven, fordi det er et program, som for de fleste altid har været der."

Det er DR selv, der - med sagkyndig bistand fra Socialministeriet - fordeler de mange penge til socialt arbejde med dårligt stillede børn og unge. Pengene går til konkrete projekter, der i sig selv gør en forskel, og der bliver således ikke givet generelle driftstilskud til offentlige eller private institutioner. I 2006 er der for eksempel givet kroner til aktiviteter for børn, som er langvarigt indlagt på landets hospitaler, til unge med Marfan-syndrom, til sommerferie for psykisk syge børn og til fisketure for socialt belastede børn.

"Med flere penge end tidligere har endnu flere kunnet få et bidrag, samtidig med at en række projekter har kunnet få et højere beløb end tidligere. I år har 80 forskellige foreninger og initiativer søgt om at få del i pengene, og over halvdelen - nemlig 44 - har fået," forklarer Margaret Lindhardt.

DRs radiodirektør Leif Lønsmann, som er ansvarlig for Giro 413-indsamlingen, glæder sig over det flotte resultat.

"Det er altid bevægende at læse de mange ansøgninger - både fordi de involverede skæbner er så triste, og fordi der er så mange frivillige hjælpere, der bruger kræfter og fritid på at hjælpe. Og det er rørende, at det tit er så lidt der skal til for at gøre en forskel: En fisketur for handicappede, en el-kørestol til handicapidræt, lidt legetøj til kræftsyge børn, en skovtur til forældreløse børn, et par timers ugentlig lektiehjælp til indvandrerbørn, eller opfyldelsen af et sidste ønske for døende børn," siger han.

Leif Lønsmann garanterer, at programmet i en eller anden form vil leve lige så længe, der er børn, der lider nød, voksne der vil hjælpe og radiolyttere, der vil give et bidrag. Ifølge DR Radio Markedsanalyse havde Giro 413 i 2005 i alt 733.000 lyttere på P4 på en gennemsnitlig søndag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -