Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioavisen kritiseres for ukvalificeret dækning
Fredag 14. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
”Tirsdag den 11. september 2001 – den dag, hvor vi oplevede det 21. århundredes udgave af angrebet på Pearl Harbour i 1941 – den dag dumpede radioen som nyhedsmedie”. Sådan skriver radioanmelder Rolf Bagger i dagens udgave af Berlingske Tidende.
Rolf Bagger skriver at Radioavisens dækning af tragedien tirsdag kl. 16 var ganske kortfattet. Bagger konstaterer, at Radioavisen anvendte halvdelen af den ti minutters udsendelse til andre nyheder.

Omkring klokken halv seks konstaterede Bagger, at P1 sendte sørgemusik, afbrudt af en besked om, at ”på grund af begivenhederne ved World Trade Center i New York er dagens udgave af Orientering udgået”. På grund af terrorangrebene i USA havde man aflyst Orientering ….

Først kl. 18 gik man i luften med en times Radioavis, der kritiseres af Bagger for ikke at starte med en ordentlig opdatering af begivenhederne.

Så tændte Berlingske radio-anmelder for tv, og vendte først tilbage til radioen kl. 23.30, hvor han til sin forargelse konstaterede at det var slut med sørgemusikken, og at der i stedet blev sendt oplæsninger af nyhedstelegrammer blandet med pop, rock og den slags – præsenteret af en studievært, af den særlige P3-glatte slags, der proklamerede: ”Du lytter til Danmarks Radio P1, P3 og P4. Vi blandet det hele med musik”. For Rolf Bagger mindede det mest af alt om P4 Sporten [sic] søndag eftermiddag .

Bagger tilføjer, at DR dog kom godt igen de følgende dage – men den 11. september dumpede radioen som nyhedsmedie.

”Spørgsmålet er, om det alene skyldtes, at bemandingen på Radioavisen den dag tilfældigvis var så ukvalificeret og så historieløs, at den ikke fattede, hvad der foregik. Eller om den uhyggelige sandhed er, at nyhedsdækningen i radioen efterhånden er nedprioriteret til fordel for fjernsynet, at man ikke længere kan opretholde et beredskab, der er i stand til at håndtere en katastrofe som den, der ramte verden i tirsdags, på en kvalificeret måde”, slutter Rolf Bagger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -