Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Pris til DR for undersøgende journalistik
Tirsdag 22. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Journalist Jacob Kildetoft Schultz og redaktør Tanja Nyrup Madsen fra DR P1 Dokumentar har vundet FUJ-prisen for fremragende undersøgende journalistik i radiokategorien.

I weekenden uddelte Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) priser for årets bedste, dybdeborende journalistik.

Tanja Nyrup Madsen og Jacob Kildetoft Schultz fra DR vandt radiokategorien for deres afdækning af systematisk fusk hos det kommunalt ejede genbrugsanlæg DCR-Miljø og en generelt sløset kontrol på det danske skrotområde.

Prisen, der hvert år uddeles af Foreningen for Undersøgende Journalistik, kendetegner sig ved at fokusere på den journalistiske metode og hylde det grundige gravearbejde, oplyser DR.

Juryens begrundelse for prisen lød således: "Gennem systematisk og vedholdende research afdækker de to journalister, at det kommunalt ejede genbrugsanlæg DCR-Miljø fire gange om året har kørt 24 tons miljøfarligt affald ud af landet på falske papirer. Radiodokumentaristernes afsløringer påviser sløseri hos både de kommunale miljømedarbejdere, der har skrevet under på virksomhedens miljøgodkendelse, og den kollektive returordning, der betaler virksomheden for at bortskaffe den brugte elektronik. Begge steder har man overset det systematiske fuskeri, og Jacob Schultz og Tanja Nyrup Madsen dokumenterer, at kontrollen på hele skrotområdet er særdeles lemfældig."

Judith Skriver, der er redaktionschef på P1, glæder sig over, at det er andet år i træk, at P1 Dokumentar hiver anerkendelsen hjem.

"Det er fantastisk for P1 Dokumentar for andet i år i træk at modtage den fornemme journalistpris. Jacob og Tanjas program om fusk med elskrot er et rigtig godt eksempel på, hvad den gode undersøgende journalistik kan udrette - også med emner som ikke i udgangspunktet har den store bevågenhed, men som helt klart har samfundsmæssig betydning og relevans at få afdækket i et program som dette," siger hun.

Sidste år var det journalisterne Karin Mette Petersen og Thomas Buch-Andersen som modtog prisen for deres graverdokumentar om patientsikkerhed på privathospitaler. Året før det, 2009, løb DR-journalist Jesper Tynell med prisen for sit arbejde med den såkaldte 'Kontanthjælpssag' i P1 Orientering.


Foto: Tanja Nyrup Madsen og Jacob Kildetoft Schultz. (Fotohraf: Christian Bjerggaard, DR)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -