Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Israel: Fredsfolk relancerer Voice of Peace
Mandag 4. august 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den legendariske offshore station Voice of Peace ser nu til at vende tilbage i æteren over Israel. En gruppe jødiske og palæstinensiske fredsaktivister planlægger at bruge navnet Voice of Peace på en ny radiostation, der på hebraisk, engelsk og arabisk skal arbejde for at skabe en bedre forståelse mellem jøder og palæstinensere. Projektet mødes dog af modstand fra Abie Nathan, den oprindelige leder af Voice of Peace fra 1973-1993. Han vil nu også selv relancere Voice of Peace, som en musikstation.
I tyve år sendte Voice of Peace musik- og underholdning blandet med nyheder, reklamer og fredsbudskaber fra et skib ankret op ud for den israelske kyst. Reklameindtægterne svigtede, så til sidst - med en gæld på over 2 mio. kr. - blev stationen lukket i 1993 og en bitter Abie Nathan beordrede skibet sunket.

Stationen var ellers populær blandt hundretusinder af lyttere i Israel og andre lande i regionen. Jinglerne på stationen blev hver mands eje og visse vendinger blev direkte optaget i sproget.

Skibets besætning, teknikerne og studieværter arbejdede i de fleste tilfælde gratis, men alligevel var driftsomkostningerne høje.

Den nye Voice of Peace skal ikke sende fra et skib, men fra lokaler i udkanten af Jerusalem, men med sendere i både Israel, West Bank og Gaza.

Bag det nye projekt står det israelske Givat Gaviva Jødisk-Arabisk Center For Fred og den palæstinensiske engelsk-sprogede Jerusalem Times' udgiver og forretningsmand Hanna Siniora.

Voice of Peace vil sende på både hebraisk, arabisk og engelsk og vil henvende sig til en målgruppe på de 20-40 årige. Musikmæssigt vil der blive sendt mest populær og klassisk musik, og indholsmæssigt vil et af radioens vigtige formål være at fjerne de stereotype billeder de to sider i den israelske konflikt har af hinanden. Radioen vil bringe interviews med personligheder fra fredsbevægelserne og fortælle om NGO'ernes arbejde i området. Formålet er at promovere forståelse, tolerance og fredelig sameksistens.

Den nye Voice of Peace station. der ventes at gå i luften den 4. november - på 8 års dagen for mordet på Yitzhak Rabin, støttes med 600.000 Euro (godt 4.4 mio. kr.) og et større beløb fra den japanske regering.

Til gengæld støttes det nye projekt bestemt ikke af Voice of Peaces grundlægger og leder, Abie Nathan. Han fastslår, at den nye gruppe ikke har ret til at anvende hverken navnet eller jingler fra Voice of Peace. Navnet Voice of Peace tilhører Abie Nathan.

I de seneste måneder har en gruppe omkring Abie Nathan arbejdet på at relancere 'den rigtige' Voice of Peace. Da de hørte om den jødisk-palæstinensiske gruppe, der også vil relancere Voice of Peace, blev et møde mellem de to parter afholdt - dog uden at der kom noget ud af det.

Abie Nathan gruppen ønsker at Voice of Peace først og fremmest skal være en musikstation og ikke en venstreorienteret radiostation, som han beskylder den jødisk-palæstinenske gruppe for at ville lave.

Så der er med andre ord udsigt til at Israel inden længe får to rivaliserende Voice of Peace stationer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -