Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fyring af DR-chef får politisk efterspil
Tirsdag 5. oktober 2004
Af Thomas Nielsen
 
En regulær magtkamp var årsagen til generaldirektør Christian S. Nissens exit i dag. SF og Enhedslisten frygter, at regeringen og Dansk Folkeparti er i fuld gang med at få placeret "politiske venner" i DRs ledelse. De to partier kræver en forklaring af statsministeren og kulturministeren.
Det var en tiltagende magtkamp mellem Christian S. Nissen og dele af bestyrelsen, med bestyrelsesformanden i spidsen, der var årsagen til generaldirektørens exit idag, afslører kilder i bestyrelsen overfor TV-Avisen.

Siden den nuværende politisk udpegede bestyrelse blev nedsat i 2003, er kemien mellem bestyrelsen og direktionen gradvist blevet dårligere. Dermed afvises de første officielle forklaringer om, at årsagen til generaldirektørens fyring var milliard-overskridelsen af DR Byens byggebudget.

"Budgetoverskridelsen er bestyrelsens ansvar", fastslår formand Jørgen Kleener overfor TV-Avisen - men af hensyn til en gensidig aftale mellem bestyrelsen og den fyrede generaldirektør, ønsker ingen af parterne at kommentere sagen yderligere.

Men den lukkethed der omgærer afskedigelsen af generaldirektøren, sætter nu politiske spekulationer i sving. Enhedslisten og SF ser fyringen af DRs generaldirektør som led i en større plan for at få placeret "politiske venner" på de vigtige topposter. Derfor rejses sagen nu både over for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og kulturminister Brian Mikkelsen (K).

"Jeg frygter, at smagsdommerne i Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti endnu engang vil forsøge at få placeret nogle af deres politiske venner på en toppost. Denne gang bliver det så Danmarks Radio", siger Enhedslistens Søren Søndergaard til Politiken.

Det vækker ligeledes undren, at det blev DRs programdirektør Lars Vesterløkke, der blev konstitueret i stillingen som generaldirektør - og ikke Christian S. Nissens hidtidige stedfortræder, nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen.

Enhedslisten har foreløbig bedt kulturminister Brian Mikkelsen om en oversigt over de konkrete tilfælde, hvor medlemmer af DRs bestyrelse har blandet sig i detaljerede driftsspørgsmål, og kræver ligeledes en forklaring af statsminister Anders Fogh Rasmussen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -