Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dialekt i radiospots
Torsdag 10. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Klaus Christensen, Courage Euro RSCG er ikke bange for at bruge dialekt i sine radiospots. I samarbejde med Serious Radio Business har han netop produceret to spots for Stofa, der foregår på bredt nordjysk og klingende fynsk.
De to spots handler om, hvad man kan foretage sig mens man venter på en langsom Internet-forbindelse. I det ene hører man Helle Dolleris spille en nordjysk psykologistuderende, der fordriver ventetiden med at lave en papmache-kat. I det andet høres Jacob Weble på klingende fynsk fortælle, at han netop har "pølset" et askebæger op i ler. Den unge skuespiller er selv fynbo, men har boet i København i nogle år.

”Det tog mig et par år at slippe af med min fynske dialekt, sagde han med et smil efter optagelserne. Nu er den der igen..!”

For to måneder siden, mens Klaus Christensen endnu var ved enVision, producerede Serious Radio Business to andre radiospots for Stofa, hvor der også blev udnyttet det danske sprogs mangfoldighed.

Her brugte man dels Henning Moritzen og Ole Varde Lassen som to ældre herrer fra Charlottenlund, og dels drengene fra "Banjos Likørstue", der på rå hip-hop manér bl.a. introducerede slang-udtrykket: "Jamen, er det ikk' mad daler for O" (oversat: "Jamen, er det ikke vildt mange penge for ingenting"). Alle fire spots blev instrueret af Palle Bo fra Serious Radio Business, og de kan i øvrigt downloades fra Serious’ hjemmeside på www.serious.dk

”Jeg synes, det er forfriskende, at der er nogen, der tør benytte dialekter til andet end at lave en jysk politimand med”, siger Palle Bo til radionyt.com. I lande som f.eks. England er der meget mere tradition for det.

Serious har netop oprettet en afstemning på www.serious.dk om der bruges for lidt dialekt i danske radiospots.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -