Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medarbejderne på ØR oprørte efter at Kirsten Vestergaard har sagt op
Fredag 18. august 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medarbejderne på DRs regionalradio i Århus, Østjyllands Radio, er rystede efter at deres chef gennem de sidste 14 år, Kirsten Vestergaard, har sagt sit job op fordi hun er blevet beskyldt for illoyalitet af programdirektør Lars Vesterløkke. Kirsten Vestergaard havde tilladt sig - i chefkredsen - at kritisere processen i forbindelse med DRs projekt 'Tættere på Danskerne', der bl.a. betyder lukningen af Kanal 94 i Vejle og 20 pct. færre regionale sendetimer.
Fire medarbejdere på Østjyllands Radio (ØR) Ivar Hesselager, Kasper Friis, Diana Bach og Anne Kjær beskriver i DRåben på kollegernes vegne, hvad der er sket:

"Baggrunden er ifølge hende, at hun har tilladt sig at kritisere processen omkring projekt Tættere På Danskerne; at der i for ringe grad er blevet bedt om de regionale chefer og medarbejderes holdninger og forslag. Kritikken rejste hun i et chefforum.
Efterfølgende har hun været indkaldt til samtale hos programdirektør Lars Vesterløkke, der på mødet kaldte hende illoyal. Og det er det stempel, der nu har fået hende til at sige op efter 14 år som chef for DR Østjylland".

Medarbejderne undrer sig over, at Kirsten Vestergaard angiveligt kun har kritiseret processen i forbindelse med 'Tættere på Danskerne' - og ikke resultatet af processen: "En markant udhuling af Danmarks største radiokanal med 20 procent færre regionale sendetimer (selvsagt P4s særkende og stærkeste kort), lukning af en regionalradio og diverse andre småforringelser, der absolut kun har fjernet P4 fra danskerne".

De resultater af processen har Kirsten Vestergaard altid overfor medarbejderne bakket op om.

Men Kirsten Vestergaard kritiserede altså processen. I et lukket forum. Og blev kaldt illoyal.

Medarbejderne på ØR undrer sig over, hvordan det kan hænge sammen med at generaldirektør Kenneth Plummer har sagt, at alt er til debat og: "En åbenhed og en direkthed er noget, som vi skal blive bedre til i relation til vores virksomhed. Vi skal blive bedre til at lytte til hinanden og tage imod konstruktiv kritik".

DRåben oplyser, at Programdirektør Lars Vesterløkke i går torsdag var i Århus for at tale med medarbejderne.

Journalisternes tillidsrepræsentant, Diana Bach, gav udtryk for medarbejdernes holdninger:
”Vi er meget tilfredse med, at programdirektøren fandt tid til at komme og besvare nogle af de spørgsmål, der har meldt sig, efter vores chef, Kirsten Vestergaard, har valgt at tage sin afsked. Lars Vesterløkke havde dog svært ved at gå i detaljer omkring baggrunden for Kirsten Vestergaards opsigelse, da der er tale om en personsag".

Kirsten Vestergaard skal ikke arbejde i hendes opsigelsesperiode. Inger Bach (DR Fakta) og Kim Fogh (DR Livsstil) har allerede overtaget jobbet. Det undrer også medarbejderne, der formodede, at de to i forvejen havde noget, der mindede om et fuldtidsjob.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -