Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 og SBS enige om radioaftale
Fredag 13. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens TV 2 kæmper for at få styr på økonomien, kan ledelsen glæde sig over, at der nu er ét problem mindre at bekymre sig om. TV 2 er nået til enighed med SBS Radio, der dermed fremover skal drive den femte landsdækkende radiokanal. TV 2 betaler fortsat 23 mio. kr. om året i koncessionsafgift, og skal levere nyheder og magasinprogrammer til den nye radio. Til gengæld får TV 2 en ejerandel på 20 pct. af det nye fælles selskab.
TV 2 og SBS har underskrevet en række aftaler, som betyder, at TV 2 Radio overdrages til et nyt, fælles selskab, som skal drive den femte jordbaserede FM-kanal videre i ny form og under et nyt navn, oplyser SBS i en pressemeddelelse.

Overdragelsen afventer godkendelse i Radio- og tv-nævnet, og det nye selskab forventes at overtage driften af radioen pr. 1. juli 2008.

Dermed er den landsdækkende femte radiokanal sikret efter en periode med svigtende økonomi.

De indgåede aftaler baserer sig på den hensigtserklæring, som TV 2 og SBS indgik 28. april 2008. Siden da er tiden brugt til at skrue aftalekomplekset endeligt sammen, og begge parter er særdeles tilfredse med resultatet og betingelserne i samarbejdet.

Hovedpunkterne i aftalerne mellem TV 2 og SBS er, at førstnævnte bidrager med koncessionsafgiften, mens sidstnævnte tilfører de nødvendige midler til finansiering af driftsaktiviteterne. TV 2 opnår en ejerandel på 20 procent, mens SBS opnår en ejerandel på de resterende 80 procent og vil have det daglige ansvar. TV 2 leverer nyheder, sport og magasinprogrammer til den nye radio, som får ansvaret for overholdelse af programtilladelsen.

"Vi mener, at der er en rigtig god synergi i samarbejdet omkring den nye radio. Vi har produceret radio siden 1984, og TV 2 har erfaring med nyhedsproduktion. Det er et stærkt udgangspunkt for en ny radiokanal," siger Eric Hansen, Senior Vice President i SBS.

TV 2 lægger vægt på, at samarbejdet med SBS er en udløber af bestræbelserne på at køre TV 2 Radio videre i en ny form:

"TV 2 Radio har levet en omtumlet tilværelse, og vi er yderst tilfredse med, at der nu er fundet en god løsning. Samtidig er vi glade for, at TV 2 med leverancen af nyheder, sport og magasinprogrammer kan bidrage til at skabe høj kvalitet på den nye radio," siger TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup.

Ansøgning om overdragelsen af programtilladelsen er sendt til Radio- og tv-nævnet med en anmodning om, at sagen behandles inden sommerferien, så det ny selskab kan overtage driften og forpligtelserne pr. 1. juli.

Den nye radio bliver relanceret hurtigst muligt derefter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -