Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Protesterer mod ny FM5 plan
Onsdag 14. februar 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Godt en snes lokalradioer kommer i klemme og må afgive deres nuværende frekvenser for at skaffe plads til den kommende 5. landsækkende FM kanal, FM5. De lokale radiostationer raser over udspillet og betegner det som ulovligt, skriver Politikens netavis i dag. Modstanden skyldes især frygt for de økonomiske konsekvenser af tvangsflytningen, fordi de ramte frekvenser pludselig vil tilhøre den ny, kommercielle konkurrent.
FM5 ventes at blive sendt i udbud om et års tid, når Telestyrelsen har koordineret sit udkast til frekvensplan med nabolandene. Telestyrelsens plan vil give en dækning på 81 % af befolkningen, men forudsætningen er, at 17 nuværende frekvenser inddrages. De 17 frekvenser benyttes i dag af godt en snes lokalradioer, som alle har fået et tilbud om at fortsætte på en ny frekvens, skriver avisen videre.
Men for de ramte lokalradioer bliver konsekvensen, at den ny konkurrent direkte går ind og sender på den frekvens, som de har brugt årevis på at markedsføre. Med ét slag mister de alle deres lyttere, og de kan så at sige begynde forfra med at hente deres publikum tilbage på en ny frekvens.
Advokatfirmaet Bech, Bruun & Trolle har vurderet sagen for Foreningen af Kommercielle Radio- og TV-stationer, KOMM, og her er advokat Bjarke Vejby ikke i tvivl: »Det er ikke lovligt. Der står klart i loven, hvornår frekvenser kan inddrages, og det er eksempelvis, når de forstyrrer frekvensen. Men man må ikke inddrage frekvenser, fordi staten ønsker at få licens eller leje i kassen fra et nyt kommercielt P5. Den går ikke. Der er ikke tale om en gyldig grund, og loven er meget klar på dette punkt«, siger Bjarke Vejby.
FM5 skal ifølge medieforliget tilbydes den højestbydende efter et auktionsprincip. Kanalen skal være bred, men eneste programmæssige krav er en nyhedsdækning mindst på niveau med DR.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -