Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Regler for basistilskud fortolkes
Fredag 13. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er helt i orden at give tilskud til lokalradioer uden sendetilladelse og tilskud til langt flere timer end der sendes. Radio og tv Nævnet i Kulturministeriet har valgt at fortolke reglerne således at det f.eks. er i orden at DNR i Dronninglund kunne søge og få tilsagn om tilskud uden at radioen havde en sendetilladelse.
Tilskudssekretariatet, der administrerer de mange tilskudsordninger i Kulturministeriet, skriver på sin hjemmeside at ”basistilskud kan søges af alle ikke-kommercielle lokal radio- og tv-stationer, der har tilladelse til lokal programvirksomhed og har sendt regelmæssigt i seks måneder.”

Men studerer man ministeriets 8 siders lange detaljerede vejledning, viser det sig at der gælder ganske andre regler. Ganske vist står der – i bekendtgørelsens § 29 - som en betingelse for at opnå basistilskud, at ansøgeren PÅ ANSØGNINGSTIDSPUNKTET har haft regelmæssig udsendelsesvirksomhed i de seneste 6 måneder, men Radio- og tv Nævnet har mulighed for – i særlige tilfælde – at fravige denne betingelse.

Det har Nævnet så valgt at gøre – ikke i særlige tilfælde - men generelt. Det hedder i vejledningen: ”Radio- og tv Nævnet har valgt at fortolke perioden for udsendelsesvirksomhed sådan, at stationer, som ved tilskudsperiodens start 1. januar 2002 har haft regelmæssig udsendelsesvirksomhed i 6 måneder vil kunne søge basistilskud”.

På den baggrund er det antageligt helt i orden, at Dronninglund Nærradio (DNR) søgte tilskud den 15. maj og først fik sig en sendetilladelse til at drive selvstændig udsendelsesvirksomhed den 29. maj. Radioen når dermed at sende i seks måneder inden udgangen af 2001.

Det er sikkert også i orden at tildele FKG i Herning tilskud som tidligere beskrevet i radionyt.com. Den sendetid der gives tilskud for er nemlig ikke den sendetid radioen har i øjeblikket, men den sendetid radioen vil få i dén periode tilskuddet gælder for – altså 2002. Hvis FKG udvider sendetiden fra 2 til 15 timer fra 1. januar 2002 og skifter navn til Radio MidtJylland Classic er tingene i orden …

Basistilskud udbetales kvartalsvist bagud, og ingen radioer vil få tilskud udbetalt før regnskabet for 2001 er indsendt til Tilskudssekretariatet. Den sidste portion penge – for 4. kvartal 2002 – holdes tilbage indtil endeligt regnskab for 2002 er indsendt. Det betyder bl.a. at eventuel overskridelse af reklame indtægterne vil blive modregnet i denne udbetaling.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -