Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Uklare politiske signaler om P2
Torsdag 19. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fremtiden for DRs P2 er fortsat usikker - trods rygter i går om at kanalen skulle være sikker. Regeringspartierne og Dansk Folkeparti vil således ikke garantere, at de går til forhandlingerne om det fremtidige radiolandskeb med et klart ønske om, at danskerne fremover kan høre P2 på FM-båndet. Kristeligt Dagblad konstaterer i dag, at der ikke er et politisk flertal for at bevare P2, som det er.
I sidste uge forlød det, at Talpa Radio (Radio 100FM) var godt i gang med at presse kulturminister Carina Christensen til at sende tilladelsen til den 4. landsdækkende radiokanal, og dermed dén kanal DR P2 sender på, i udbud. Og DR skulle ikke selv have lov til at byde på kanalen.

Kulturministeriet og ministeren selv forholdte sig tavse, så rygtet tog derfor yderligere næring i de følgende dage.

I går kommenterede kulturminister Carina Christensen (Kons.) så sagen overfor dagbladet Politiken - uden dog at bringe meget klarhed:

"Men det er jo ikke med særlig fokus på P2. Det er bare den fjerde radiokanal, man skal tage stilling til... Det er ikke specielt P2, der er i spil," udtalte Carina Christensen, der selv erkærede at hun selv "er meget glad for P2." Hun understregede, at det er DR selv, der skal afgøre, hvilken kanal der i givet fald skal i udbud.

Derudover oplyste ministeren, at der ikke er taget stilling til, om DR skal kunne byde på den 4. landsdækkende radiokanal.

I dag kalder Venstres mediepolitiske ordfører Ellen Trane Nørby diskussionen om P2 for "skævvreden". " Vi skal forhandle om hele radiolandskabet, og jeg kan ikke sige ja eller nej til P2 på nuværende tidspunkt," siger Ellen Trane Nørby til Kristeligt Dagblad.

"Det er enormt vigtigt, at vi stadig har klassisk musik i radioen. Men der er også meget andet, der skal tages stilling til. Der skal være plads til en udvikling af P2 og hele radioområdet," siger hun.

Dansk Folkepartis kulturordfører , Karin Nødgaard , vil heller ikke sige, hvad hun mener: "Selve indholdet på P2 er meget vigtigt, og det skal fortsætte. Men jeg vil ikke sige, hvor det bliver. Vi skal tage hensyn til hele området og nå ud til alle."

Samtidigt fortsætter underskriftsindsamlingen for at bevare den landsdækkende 4. radiokanal hos DR og dermed P2 på FM-båndet. Torsdag eftermiddag kl. 13.30 var der samlet over 5.100 underskrifter ind på http://bevar_p2.skrivunder.dk/ .



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -