Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: Alle kommercielle radioer sender 'dead air' en time
Onsdag 2. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen torsdag mellem kl. 7 og 8 bliver der ganske tavst på samtlige kommercielle radiostationer i Sverige, i hvert fald stationer der er en del af SBS Radio og MTG Radio. Det sker som en protest mod, at den svenske regering er på vej til - på trods af løfter om at forbedre forholdende for svensk kommerciel radio, tilsyneladende ikke at vil fjerne de voldsomt høje koncessionsafgifter, som de kommercielle radiostationer lider under i Sverige.
Siden 1993 har de kommercielle radioer i Sverige betalt i alt næsten to milliarder svenske kroner til den svenske stat i form af koncessionsafgifter - afgifter for retten til at sende reklamefinansieret radio. Ikke en eneste anden form for medier har en lignede afgift, og for kommerciel radio er afgiften skyld i manglende udvikling og manglende mangfoldighed.

Formand for Moderaterne og statsminister for den borgerlige regering i Sverige, Fredrik Reinfeldt, lovede forud for valget i 2006 at sikre kommerciel radio bedre vilkår, og af en udredning fra et regeringsudvalg fremgik det klart, at de høje afgifter, som svensk kommerciel radio betaler for deres sendetilladelser, burde sænkes drastisk.

"Men nu løber regeringen fra sit løfte og lader os fortsat trækkes med denne straffe-skat på ubestemt tid. Det betyder en uvis fremtid for mange radiostationer rundt om i landet," siger MTG Radios adm. direktør Anna Berggren.

"Regeringen har lovet at tackle de forhindringer der findes for kommerciel radio, men intet er sket. På denne måde håber vi at få deres opmærksomhed, inden det er for sent. Kommerciel radio efterspørger ikke tilskud. Vi vil bare klare os på samme vilkår som alle andre," udtaler Staffan Rosell, adm. direktør for SBS Radio.

Som en del af kampagnen kan lytterne sende emails og SMS'er til den svenske statsminister via brancheorganisationen RAB's hjemmeside.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -