Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny radiodramaserie om finanskrisens ofre
Onsdag 8. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Radiodramas sender fra i morgen kl. 21 på P1 en ny dokumentariske dramaserie 'Efterskælv', der handler om om nogle af de menneskelige konsekvenser af finanskrisen. Blandt de medvirkende er Cecilie Stenspil, Carsten Bjørnlund, Henning Jensen og Anders Hove.
Efter sin fars konkurs føler jurastudinen Klara-Emilie sig nødsaget til at arbejde som escortpige. Barndomsveninden Karoline hjælper hende med at arrangere hendes første 'date', men Klara-Emilie finder snart ud af, at pengene ikke er så let tjente, som hun troede.

Det er kort fortalt handlingen i 'Venedigmasken', som er første afsnit i DR Radiodramas nye dokumentariske dramaserie 'Efterskælv'.

Skuespilleren Cecilie Stenspil (kendt fra tv-serien 'Livvagterne') spiller en af hovedrollerne. Carsten Bjørnlund, Henning Jensen og Anders Hove er nogle af de andre stjerneskuespiller, som medvirker i serien.

Med serien 'Efterskælv' fortsætter DR Radiodrama med at afsøge den realistiske og dokumentarlignende stil, som lytterne tidligere har kunnet stifte bekendtskab med i serier som blandt andre 'Sprut' og 'Eik Skaløes Genkomst'. Mikkel Clausen, som er en af seriens to forfattere/instruktører, har tidligere skabt radiodrama mokcumentarien 'De Kom Hjem' om hjemvendte soldater fra krig.

”Med de dokumentariske dramaer forsøger vi at komme helt tæt på den aktuelle virkelighed på en måde som minder om dokumentar, men ikke er det. På den måde ønsker vi at øge relevansen og tilgængeligheden af vores radiodramaer”, siger fiktionschef Ingolf Gabold. ”Men samtidig kan vi fortælle nogle historier og komme ind i nogle rum, som dokumentaren næsten aldrig vil kunne. I en af historierne i 'Efterskælv' er vi for eksempel fluen på væggen hos en chef (spillet af Carsten Bjørnlund), som har fyringsrunde, og som skal afskedige tre medarbejdere, blandt andet sin tidligere partner og bedste ven.”

Serien 'Efterskælv' har premiere på P1 i morgen torsdag den 9. juni klokken 21.03 og kan også høres og hentes som podcast på dr.dk/radiodrama. 'Efterskælv' er skrevet og instrueret af Mikkel Clausen og Thomas Roger Henrichsen.


Fotograf: Sonja Winckelmann Thomsen



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -