Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB er en revolution
Onsdag 2. november 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har afsat for få ressourcer til de nye DAB-kanaler. De er sjusket redigeret og lever ikke op til public service krav om kvalitet, mangfoldighed og alsidighed. Sådan lød kritikken i en brugerundersøgelse fra RUC, og DRs radiodirektør Leif Lønsmann siger i dag til Børsen, at der er noget om det - men sætter trumf på ved at nævne, at den københavnske Metro også er førerløs - men alligevel har forbedret mange københavneres transportmuligheder.
"Det aller-, aller-, allervigtigste for lytterne er den øgede valgfrihed. På grund af valgfriheden er DAB under alle omstændigheder en fuldstændig revolutionær forbedring af radiolytternes forhold", understreger Lønsmann.

Han siger videre til Børsen, at DR har 3.7 mio. kunder - og at der kun er 135.000 lyttere der bruger DAB. Derfor bruger DR ikke mange penge på DAB-kanalerne: "Vi er startet forsigtigt, og i takt med at flere investerer i en DAB-radio, vil DR give mere service", siger han. Iflg. artiklen vil DR gennem de kommende år glidende overføre flere midler til DAB-kanalerne.

DR bruger hvert år mellem 6 og 700 mio. kr. til at lave radio for. Det er kun en forsvindende lille del af dette beløb, der bruges til at lave programmer til DAB kanalerne.

Børsen nævner ikke, at DR for nyligt har besluttet sig for en voldsom beskæring af det beløb, der laves DAB kanaler for. DAB-kanalen 'DR Klassisk' har fået reduceret sit budget med 90 pct. fra 3 mio. kr. årligt til fremover bare 300.000 kr. og 'DR Nyheder' er ligeledes reduceret til kun at være en genudsendelse af den seneste udgave af Radioavisen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -