Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Christian Scherfig: FM5 blev planlagt efter sædvanlige nationale normer
Lørdag 12. november 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Formand for Radio- og Tv-Nævnet, Christian Scherfig, er ved at være godt træt af Sky Radio's anklager mod nævnet. Scherfig oplyser til Berlingske Tidende i dag, at flere af de ting viceadm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, har brugt som forklaring for at stationen må lukke, simpelthen er direkte ukorrekte. Han afviser bl.a. Sky Radio's påstand om, at FM5 nettet ikke dækker 78, men kun 63 pct, og siger: "Sky Radio har fået 78 pct., som de blev stillet i sigte. Deres eget resultat på 63 pct. skyldes, at selskabet har anvendt ét sæt beregnings- forudsætninger, og IT- og Telestyrelsen har beregnet ud fra andre, nemlig de sædvanlige nationale normer, som også anvendes for både DR og 100FM".
Christian Scherfig forklarer, at der bl.a. blev oprettet en 'spørgsmål og svar' side i forbindelse med udbuddet, hvor det var muligt for Sky Radio og andre at få uddybet relevante spørgsmål. Men Sky Radio spurgte aldrig om de tekniske vilkår, som de nu er utilfredse med. Scherfig peger også på, at Sky Radio heller ikke selv fandt anledning til at foretage egne tekniske beregninger af dækningen.

Christian Scherfigs slår overfor Berlingske fast, at det er ukorrekt, at staten skulle have fiflet med modtagerforhold i udbuddet, og at vinderen af FM5 dermed slet ikke fik den dækning som blev stillet i udsigt.

Kasper Krüger, har endvidere gjort gældende, at Sky Radio ikke går ligeså godt igennem [som DR. /red] i alle områder af landet, og det skulle være pga. at dækningen ikke blev som lovet.

Hertil bemærker Christian Scherfig: "En kvalitetsforskel skyldes ikke dækningsomfang, men sendestyrke. Den tilladte sendestyrke fremgik af udbudsmaterielet, og her kan Sky f.eks ikke sammenlignes med DR, som har en tilladelse til højere sendestyrke, fordi de har en beredskabsforpligtelse i krisesituationer".

Scherfig beklager videre overfor avisen, at Sky Radio ikke har formået at skabe en bæredygtig økonomi. "Men vi har både fra nævnet og kulturministeriets side hele tiden forsøgt at opretholde en lødig dialog. Vi har tilbudt assistance fra IT- og Telestyrelsen for at sikre, at vi levede op til vores udbud og har tilbudt at anvise alternative mastepositioner i tilfælde i huller i dækningen. Et tilbud, Sky Radio aldrig har taget imod. Kasper Krüger er gået over stregen nu. At de valgte at byde på kanalen uden at sætte sig ind i forudsætningene, kan hverken være nævnet eller kulturministeriets ansvar. Det kan kun være deres eget", slutter Christian Scherfig.

- - -

Kommentar:

Christian Scherfig's udsagn om, at Sky Radio's sendenet (altså FM5) skulle være planlagt ud fra de sædvanlige nationale (!) normer, som også anvendes for DR, er dermed i direkte modstrid med udtalelser fra DR's Teknologiske Stab, Broadcast Service Danmark og andre, der alle siger, at DR's frekvenser er planlagt i henhold til de internationale normer i ITU rekommendationerne.

Sky Radio's sendenet (FM5) - er derimod planlagt efter andre normer. Jf.:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=11843

(red.)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -