Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DKPK siger nej til bundtning
Torsdag 11. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De ikke-kommercielle radiostatioer vil blive tabere i en nyordnig af lokalradioområdet, som foreslået i Mediesekretariatets scenarie B. Derfor siger Den Kristne Producent Komité klart nej til scenarie B, men ja til scenarie A, der vil bevare status quo i de næste fem år.
Radiostationerne organiseret i Den Kristne Producent Komité (DKPK) mener, at de foreslåede ændringer af lokalradioordningen - som beskrevet i scenarie B - helt klart vil ske på de kommercielle radiostationers præmisser - på bekostning af af de ikke-kommercielle stationer. DKPK mener, at en 'bundtning' vil begrænse alsidigheden, idet vi bare vil få flere radioer, der sender mere af det, vi allerede har.

I øvrigt undrer DKPK sig over hele udgangspunktet for forslaget. Hvordan kan man tale om dækningsområder som konkurrenceparameter for kommercielle radiostationer, når kommerciel radio i Danmark har bevist, at de ikke kan overleve som landsdækkende radiostationer.

DKPK peger på mange ulemper ved scenarie B.

Først og fremmest betyder scenarie B iflg. DKPK mindre alsidighed og mere ensretning, når det går ud over de ikke-kommercielle stationer.

Rammes de ikke-kommercielle stationer får det en række følgevirkninger. DKPK frygter, at en gennemførelse af scenarie B bl.a. vil gå ud over første trin i fødekæden af medarbejdere, nyheder osv. fra de lokale ikke-kommercielle idebaserede radioer til f.eks. DR.

DKPK peger også på, at de lokale ikke-kommercielle idebaserede radioer er den nødvendige platform for den politiske debat, og at disse stationer fungerer som public service stationer og i mange tilfælde fungerer som public access-stationer.

I stedet er DKPK tilhængere af scenarie A, således at der sker en uændret forlængelse af de nuværende sendetilladelser i fem år. Det vil bl.a. give radioerne, politikerne og embedsmændene den fornødne tid til at afprøve DAB og DAB+, og få hele DAB-problematikken på plads.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -