Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SBS-købere er ude efter hurtige penge
Onsdag 24. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medieanalytikere som norske Kampanje har talt med, tror ikke at Permira og KKR har nogen lang tidshorisont i forbindelse med deres køb af SBS Broadcasting. Tore Østby fra Handelsbanken Capital Markets konstaterer, at der er tale om rendyrkede finansielle og økonomiske aktører, og medieanalytiker Atle Vereide fastslår, at disse aktører ene og alene forholder sig til et økonomisk afkast.
Partner i Permira, Götz Mäuser, sagde i går tirsdag til Kampanje, at de to investeringsselskaber har en tidshorisont på op mod fem år i forbindelse med købet af SBS.

Men medieanalytiker i Handelsbanken Capital Markets, Tore Østby, er imidlertid af den opfattelse at investorer af denne type aldrig er langsigtede i sin planlæggingshorisont, med mindre de finder en partner på mediesiden.

Heller ikke medieanalytiker Atle Vereide i Enskilda tror på, at man skal stole for meget på Permira og KKR, når de går ud og siger, at der er tale om langsigtede investeringer.

"Dette er aktører som ene og alene forholder sig til et finansielt afkast, i endnu større udstrækning end de traditionelle spillere i det nordiske mediemarked gør", siger Vereide. Han tror dog ikke, at det er sikkert, at de nye ejere af SBS vil splitte selskabet op.

Vereide tror ikke SBS' konkurrenter skal frygte, at der vil ske en oprustning på programsiden. "Normalt vil sådanne aktører hellere fokusere på omkostningsreduktioner", konstaterer Vereide.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -