Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mozart downloadet 400.786 gange fra DR
Torsdag 16. februar 2006
Af Karsten Jensen
 
Danskerne været stærkt begejstrede for DRs tilbud om gratis at kunne downloade ni symfonier af Mozart, som man så kan høre via sin computer eller tage med i sin MP3-afspiller. Symfonierne er indspillet af DR Radiosymfoniorkestret og DR Radiounderholdningsorkestret.
Fra DR lagde den første symfoni på nettet på Mozarts 250 års dag den 27. januar og til og med i tirsdags, er de ni symfonier blevet hentet hele 400.786 gange. Tallet overgår fuldstændigt de forventninger, DR havde på forhånd.

"Når der kan blive downloadet så mange Mozart-symfonier i dette lille land, er det et klart bevis på, at mediebilledet har forandret sig. Danskerne forbruger musik på en ny måde, og nettet og MP3-butikker er blevet væsentlige kilder til danskernes musikforbrug," siger programchef Erik Henz Kjeldsen fra DR Interaktiv.

Et af formålene med DRs satsning var at åbne nye ører for klassisk musik, og det er virkelig lykkedes, mener han.

"Massevis af unge går for øjeblikket rundt og lytter til Mozart. Med denne event har vi fået generationer, som er vokset op med elektronisk musik, pop og rock til også at lytte til symfonier," siger Erik Henz Kjeldsen.

En stikprøve, som DR TV-Medieforskningen har lavet, viser, at knap hver femte af alle downloads er sket som podcast, så man kan tage musikken med sig. Indtil videre er mp3-afspillere især et hit i den yngre del af befolkningen, men salget af dem stiger eksplosivt.

"Podcasting er gået fra at være et nørd-fænomen for de få til at være et reelt medietilbud for de mange. Når danskerne nu har taget mp3-afspilleren til sig, er det også naturligt, at DR er til stede med relevant public service-indhold," siger Erik Henz Kjeldsen.

Også DRs radiodirektør Leif Lønsmann er begejstret over modtagelsen af Mozartsymfonierne:

"Radio i dag er meget andet end FM. Siden DR for få år siden begyndte at stille programmerne til rådighed på alverdens digitale dingenoter: DAB, netradio og senest også podcast m.v., er der nu over en halv million danskere, der hører radio på andet end FM," siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Over 90 procent af trafikken på DRs Mozartsite har været fra Danmark, men også udlandet - især svenskerne og amerikanerne har vist interesse for sitet og symfonierne. De ni symfonier kan hentes frem til den 10. marts fra www.dr.dk/mozart250.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -