Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kamp om ledig frekvens i Smørum
Fredag 27. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er ikke mange ledige frekvenser tilbage i hovedstadsområdet, og to aktører slås nu om en ledig frekvens i Ledøje-Smørum kommune, hvor der er mulighed for at få antennen op i den store Hove mast. De første udsendelser på 92.7 fandt sted under navnet "Radio City" lige før påske.
Radio Ballerup, der sender på 90.2 MHz fra Ballerup kommune, har i efterhånden mange år haft sendetilladelse til 92.7 MHz i Ledøje-Smørum kommune, men har ikke haft økonomi til at starte denne ekstra sender. Efter Radio Ballerup fik sat sendestyrken op fra 30 til 160 Watt og installeret en ny og bedre antenne i efteråret 2000 er behovet for den ekstra sendemulighed i Smørum også mindre aktuelt.

Radio Ballerup er derfor i forhandlinger om at en anden aktør kan udnytte 92.7 MHz i Smørum. Bestyrelsesformand for Radio Ballerup, Jørgen Osterkrüger, vil ikke overfor radionyt.com ud med, hvem man forhandler med.

I mellemtiden har en forening med navnet "Lokalradioen i Smørum" opnået sendetilladelse til den attraktive frekvens, og dermed "kastet grus i maskineriet". En fåmælt bestyrelsesformand for Lokalradioen i Smørum, Gitte Berg, fortæller til radionyt.com at man startede med at sende lige før påske med non-stop musik døgnet rundt under navnet "Radio City". Gitte Berg oplyser at radioen ikke har noget med Radio City i Frederikssund at gøre; hun kendte end ikke dens eksistens. Så vidt radionyt.com erfarer er disse udsendelser indstillet nu og der er end ikke en tom bærebølge på frekvensen længere. Hvem der står bag Lokalradioen i Smørum vides ikke.

Lokalradioen i Smørum har imidlertid kun en sendetilladelse på 12 timer om ugen, og har forgæves søgt at få tilladelse til døgnsending fra det lokale radionævn der dækker både Ballerup og Ledøje-Smørum kommuner.

Der er lagt op til stor spænding om, hvad der sker på 92.7 MHz i hovedstadsområdet fremover.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -