Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Fanø med egen radio- og tv-station
Torsdag 15. september 2005
Af Karsten Jensen
 
Den 1. oktober er startdagen på Radio Fanø og TV Fanø. Begge stationer vil sende via kabelnettet og altså ikke i luften. I første omgang vil der kun blive sendt lørdag og søndag, men planen er, at der skal sendes i døgndrift. Får stationerne succes, vil man ad åre lave kommercielle stationer, der vil fungere som vinduer i Radio Fanø og TV Fanøs sendetid.
Jørgen Sønder, der er ansat som radio- og tv-chef siger om fravalget af jordbaserede sendere: ”Det koster mange penge. Det er alt for dyr. Her får vi gratis distribution, hvor vi dækker 99 pct. af husstandene på Fanø. I løbet af fire år har vi også mulighed for at nå alle sommerhusene idet der lægges nye kabler ud”.

Stationschefen er ikke bekymret for, om han kan fylde sendetiden ud, idet programmerne bliver sat til at køre i sløjfe. Sendetiden vil blive fyldt ud med reportager om livet på Fanø, og alle der har en god idé til en radio eller tv-udsendelse kan få lov at være med. Mange af programmerne vil blive lavet til begge medier - eller vil blive lavet så de kan bruges i begge medier.

”Vi er en snakkeradio og ikke en musikradio og det bliver ikke noget problem at fylde sendetiden ud”, siger Jørgen Sønder, der fra sin private adresse på Gammel Postvej i Nordby vil huse redigeringsfaciliteterne. Egentlige studier bliver der nemlig ikke tale om: ”Vi regner med at folk vil åbne deres hjem for os, når vi skal ud og interviewe, resten foregår fra et par pc’er.”

Radio Fanø og TV Fanø, der ikke skal drives af reklamepenge, forventer at få tilskud fra Kulturministeriet og har netop af Fanø byråd fået tildelt et etableringstilskud på 50.000 kr. af puljen til udvikling og erhvervsfremme på Fanø. Samtidig vil byrådet give et driftstilskud på 25.000 kr. til de første måneder. Radio Fanø og TV Fanø har desuden søgt Ribe Amt om etableringstilskud på yderligere 50.000 kr. efter EU’s artikel 33 til udvikling af landsbysamfund.

De første seks måneder sender stationerne gratis i de to antenneforeninger på Fanø, men herefter opkræver antenneforeningerne 10 kr. pr. husstand om måneden, hvilket er et bærende element i Radio Fanø og TV Fanøs økonomi.

De nye medier på Fanø er ikke helt på plads i cyberspace, men når det sker bliver det på adresserne: www.tv-fano.dk og www.radio-fano.dk.

Fanø havde ved årsskiftet 3.151 indbyggere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -