Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiospilpris til Line Knutzon
Torsdag 13. juni 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I dag modtog dramatiker Line Knutzon Dansk Blindesamfunds Radiospilpris 2002 for sit seneste radiospil "Måvens og Peder mister mælet", hvor hun iflg. juryen bl.a. viser en eminent evne til at bide sig fast i sin samtid. Ved en reception i Radiohuset overrakte næstformand i Dansk Blindesamfund, Kurt Nielsen, prisen, der består af statuetten "Solpigen" og 25.000 kr.
"Måvens og Peder mister mælet" er Line Knutzons fjerde radiospil. Det er instrueret af Emmet Feigenberg og handler om de to skæve, humoristiske gamle venner, Måvens og Peder, spillet af Mikael Birkkjær og Søren Sætter-Lassen.

Kendt som en stærkt politisk engageret dramatiker afsøger Line Knutzon med Måvens og Peder menneskets eksistentielle kampe og strategier i en verden, hvor kynisk egoisme og en fremmedfjendsk kommunikationskultur råder, skriver DR i en pressemeddelelse.

Juryen begrunder bl.a. sit valg med, at "Line Knutzon skriver uden streng hensyntagen til form og struktur. Hun skriver vildt som blodet, der pumper fra hendes hjerte, og med et provokerende skævt smil stiller hun op til tæv eller hyldest, når hun lukker sine rørende, men også yderst humoristiske - ja næsten tegneserieagtige - gladiatorer ud i samfundet. Med Måvens og Peder viser hun en eminent evne til at bide sig fast i sin samtid og skildre den
med humor, vrede og direkte politisk engagement og samtidig understrege nogle diametrale modsætninger i den danske folkekarakter og det danske samfund."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -