Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Unge downloader - ældre bruger radio
Fredag 15. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danskere over 30 år foretrækker radio frem for deres egen musik på mobilen. Danskere under 30 år hører derimod deres egen downloadede musik på mobilen. Det fremgår af en ny undersøgelse gennemført af Interresearch for Nokia.
"De unge er bedre til at downloade musik til deres mobiltelefoner end dem over 30, fordi den nye teknologi er en del af deres hverdag. Set i det lys er det logisk, at de unge hører deres egen musik, mens de ældre tager den transmission, der bliver serveret for dem i radioen," siger Anja Bechmann Petersen, der er ph. d. studerende ved Institut for Information og Medievidenskab ved Aarhus Universitet, til gratisavisen 24timer.

I DR følger man udviklingen, men selv om man kan bekræfte tendenserne i den nye undersøgelse, så kan DR konstatere, at der stort set er lige så mange, der hører radio, som der altid har været. Chefredaktør i DR, Ole Mølgaard, vurderer at det fald der har været ikke er bekymrende. Lytterne fordeler sig i øvrigt på sammme måde rent aldersmæssigt, som de altid har gjort.

Ole Mølgaard er dog godt klar over, at det er nødvendigt for DR, at gøre ekstra meget for at få de unge interesserede i at høre radio - og nævner bl.a. DRs nye DAB-kanal med Masha Vang - DR P5000.

"Men hvis radiomediet skal blive ved med at være attraktivt for de unge, skal det hele være digitalt, og vi skal have flere kanaler, der dækker de unges behov. Det kommer vi til at arbejde på den kommende tid," siger Ole Mølgaard til 24timer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -