Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Radioer får rekordhøj bøde
Torsdag 26. juni 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ofcom har i dag dømt 30 lokale radiostationer i GCap Media's One gruppen til at betale en samlet bøde på 1.11 mio. pund (10,5 mio. kr.) pga. uærligt spil i lytterquiz'en 'Den hemmelige lyd'. Det er den største bøde Ofcom nogen sinde har uddelt for overtrædelse af den britisk Broadcasting Code.
Ofcoms undersøgelser viste, at studieværterne - gentagne gange - bevidst nævnte forkerte lyttersvar med det ene formål, at få quiz'en til at vare længere. Det indebar, at de lyttere, der havde betalt for at være med i konkurrencen ikke havde nogen som helst chance for at vinde.

Metoden medførte at lytterne fik et større incitament til at deltage i konkurrencen, for når et forkert svar blev udsendt i programmet, så var runden slut og alle skulle påny indgive deres svar.

Iflg. Ofcom var denne praksis aftalt på et møde blandt stationerne forinden, hvilket var en skærpende omstændighed. Det var også en skærpende omstændighed, at GCAP var meget lidt villig til at samarbejde med Ofcom i sagen. Det er første gang, at en aktør på det britiske radiomarked bevidst har lagt hindringer i vejen for Ofcoms opklaring af en sag.

I afgørelsen slår Ofcom fast, at fremgangsmåden var "en fuldstændigt bevidst og beregnende ignoreren af såvel de lyttere, der betalte for at deltage, såvel som lytterne i al almindelighed". "Det kunne ikke undskyldes," fastslår Ofcom.

Udover bøden på over 10 mio. kr. skal de 30 radiostationer sende et sammendrag af afgørelsen fra Ofcom - to gange hver.

Konkurrencen hed 'the Secret Sound' (Den Hemmelige Lyd) og lytterne skulle identificiere en lyd, der blev sendt i programmet. Quizen blev sendt hver dag én gang i timen alle hverdage kl. 9-15, og der blev alt i alt sendt 133 runder. Der kom op mod 300.000 bud på den hemmelige lyd og det betød angiveligt en indtægt til GCap på i alt 42.000 pund (knap 400.000 danske kr.)

Nu skal hver af de 30 deltagende radiostationer så hoste op med 37.000 pund (knap 350.000 kr.) i bøde for forseelsen.

Den ulovlige fremgangsmåde blev afsløret af en whistleblower, der selv betegner det som en "grov måde at tjene så mange penge på som muligt."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -