Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Eksperter mener Rohde selv var ude om det
Onsdag 14. november 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er dybest set rigtigt dumt af Jens Rohde. Det er vurderingen fra en medieekspert og en ekspert i ledelse efter det i dag blev klart at Jens Rohde er fyret fra TV 2 Radio. Rohde kan ikke forstå, at han er blevet fyret og afviser selv blankt kritikken. Han får nu et års løn fra TV 2 Radio.
"Han har jo fået en advarsel før. Derfor er det dumt at deltage i en historie, som han ved, vil skabe furore," siger professor i ledelse Flemming Poulfelt, CBS, til Berlingske Business. Han fortsætter: "Jeg har meget svært ved at forstå, at han kører den samme strategi en gang til, og så i en valgperiode. Man kunne godt forvente lidt læring."

"Han har gjort det før og har fået det, der hedder en sidste advarsel fra Per Mikael Jensen. Nu har han gjort det igen, så det er ikke noget at snakke om," mener medieprofessor Frands Mortensen, Aarhus Universitet.

Begge eksperter er enige om, at TV 2 har gjort det rigtige ved at afskedige Jens Rohde.

Frank Mortensen peger i øvrigt på, at der er regler for, hvordan en public service-virksomhed må opføre sig. Og det er ikke tilladt at blande sig i politik.

Mediekommentator Joachim Sperling siger, at TV 2's ledelse blot ventede på den rette anledning til at afslutte samarbejdet, og at dén anledning leverede Rohde til overmål.

Joachim Sperling skriver: "Rohde kan ikke selv forstå, hvorfor han blev fyret, men hans gavflabe-facon, der bragte ham så langt i politik, var ikke forenelig med stillingen som radiodirektør. Hertil kommer, at han ikke formåede at finde den niche, som kunne have gjort TV 2 Radio til en kommerciel og lyttermæssig succes."

Sperling hæfter sig også ved, at daværende TV 2 direktør Per Mikael Jensens valg af Jens Rohde var et dristigt eksperiment, da Rohde hverken havde ledelseserfaring, journalistisk erfaring eller et fagligt branchekendskab. "Så skal man i stedet være særdeles omstillingsparat og hurtig til at lære nyt, og det var Jens Rohde ikke i denne omgang med hans mislykkede kendisradio."

"Nu må ledelsen på TV 2 seriøst overveje situationen, og det ligner en overvejelse at trække stikket helt ud, for kommerciel radio er åbenbart en dødssejler i Danmark", skriver Joachin Sperling videre på Business.dk.

TV 2 er sluppet af med Jens Rohde, men hænger på radioflop. Sådan skriver Berlingske Business. TV 2 Radio kaldes en gedigen fiasko, der vil koste TV 2 op imod 100 mio. kroner i år.

Anders Kronborg giver TV 2 Radio minimum et år til.


Jens Rohde afviser kritik

Jens Rohde vil ikke udtale sig til pressen i sagen, men siger i en skriftlig kommentar, at han på intet tidspunkt har brugt sin position på TV 2 til at fremme politiske holdninger eller historier på TV 2 Radio eller på TV 2 i almindelighed.

I den seneste sag, hvor Jens Rohde har medvirket i en artikel i Ekstra Bladet om socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsens påståede samarbejde med Venstre under valgkampen i 2005, siger Rohde selv:

"Jeg har alene i den verserende sag bekræftet oplysninger og oplevelser fra min fortid på Christiansborg og ikke på nogen måde udtalt mig holdningsmæssigt eller ageret politisk."

Jens Rohde mener, at Ekstra Bladet angiveligt har haft en historie undervejs gennem længere tid. "Jeg har naturligvis ikke indflydelse på, hvornår og hvordan historier skrives i aviserne. Jeg har alene bekræftet fakta", siger Rohde.

Frands Mortensen køber ikke Jens Rohdes forklaring: "Hvis vi tager Rohdes egen forklaring for gode varer - at han ikke selv "plantede" historien i Ekstra Bladet - så burde han selvfølgelig sige til avisen, at han ikke vil udtale sig."


Jens Rohde får ét års løn

"Det er lettere at fyre chefer, men dyrere. Han får et helt års løn; det er meget almindeligt for direktører", oplyser konstitueret adm. direktør for TV 2 Anders Kronborg, til Politiken.

Jens Rohde fik i september af TV 2's direktion at vide, at han skulle "holde fingrene fra dansk politik."

"Jens Rohde siger selv, at han blot bekræftede fakta?" spørger Politiken.

"Det skulle han så ikke have gjort," svarer Anders Kronborg.

Kronborg forklarer, at afskedigelsen ikke handler om, hvorvidt historien i Ekstra Bladet er sand eller ej: "Det har ikke noget med sagen at gøre. Det er den rolle, Jens Rohde har spillet i, at historien overhovedet kom frem."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -