Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sender direkte fra Århus Festuge
Mandag 21. august 2006
Af Karsten Jensen
 
P2, P3 og P4 er på pletten, når Århus Festuge 2006 skydes i gang. Seks populære radioprogrammer inviterer alle danskere med til festen og sender direkte fra Store Torv. Undervejs får lytterne tips om alt fra kultur til kærlighed.
Århus Festuge løber af stablen 1.-10. september. I byens midte, nærmere bestemt Store Torv, har DR opstillet en pavillon i samarbejde med dagbladet MetroXpress. Herfra sendes dagligt mange timers radio til lyttere på P2, P3 og P4. Dermed kan alle danskere få færten af en af årets største kulturbegivenheder. Og de forbipasserende kan se hvordan en avis og et radioprogram bliver til.

P4 indleder DR’s sendinger fra Århus Festuge søndag 3. september kl. 10.00 med en særudgave af formiddagsprogrammet ’Brunch’. Ib Schou (foto) er parat til at modtage dagens gæster ved radiomorgenbordet, som altså denne gang er placeret midt på Store Torv. Gæsterne er på denne særlige dag ingen ringere end dansktoppens svar på Bonnie & Clyde, Sussie og Leo.

Umiddelbart efter de to timers brunchradio, ankommer Margaret Lindhardt til pavillonen for at sende det populære lytterønskeprogram, ’Giro 413' direkte fra Århus midtby til hele Danmark. Og hun får besøg i løbet af programmet, idet en lokal dansktopmusiker, kigger forbi til en snak om sin musik. Hvem den hemmelige gæst er, vil man finde ud af ved at lytte til Giro 413 direkte fra Århus Festuge søndag 3. september kl. 12.20-13.00.

Fra mandag 4. september til og med torsdag 7. september sender Rasmus Scharling Toft og Diana Bach hver dag kl. 16-18 direkte radio fra Store Torv til alle P4 Østjyllands Radios lyttere. Lytterne kan glæde sig til et program med festivalaktuelle gæster og musik. Og så får de tips til hvordan man skal gebærde sig udi den svære kunst, dating. Et tema, der for øvrigt går igen, når P3 sender i aftentimerne fra pavillonen.

P3-programmet X&Y henlægger jagten efter den store kærlighed til de århusianske gader. Mandag 4. september, tirsdag 5. september og torsdag 7. september - alle dage fra kl. 19.00 til 21.00 - giver de to værter Esben Würtz og Annamette Fuhrmann tips om kærlighed direkte fra sendepavillonen i Festugens midte.

I løbet af festugen afholdes blind dates, hvor en kok sørger for det kulinariske akkompagnement til stævnemødet. Esben og Annamette højner også scoringsmulighederne for nogle singler ved at få dem stylet af professionelle. Og endelig tester en 2,40 meter høj drag queen de veje i Århus, hvor det er direkte livsfarligt at gå i høje stilethæle. Med andre ord bliver det alt andet end kedeligt, når X&Y sender direkte fra Århus Festuge.

Onsdag aften bliver kønnenes kamp afløst af en anden dyst, nemlig EM-kvalifikationskampen mellem Island og Morten Olsens tropper. I denne forbindelse opstiller DR Sporten en storskærm på Store Torv og sportens Henrik Brandt sørger for at stemningen kommer i top, når fodboldlandsholdet forhåbentligt tager et sikkert skridt mod EM-slutrunden i Østrig/Schweiz 2008.

Kulturprogrammet p2plus sender også direkte fra Århus Festuge. Her er værten Steen Bille, som i samarbejde med den århusianske del af Danmarks største kulturredaktion kigger nærmere på de mange begivenheder under festugen. Ved denne lejlighed har p2plus premiere på et helt nyt tilbud til lytterne. Med start fredag 8. september bliver højdepunkter fra ugens udsendelser samlet og gjort tilgængelig som podcast. Derved kan kulturinteresserede lyttere få den daglige dosis kulturradio, når det passer dem.

p2plus sender direkte fra Store Torv fra mandag 4. september til og med fredag 8. september i tidsrummet 12.30-15.00.

Lørdag 9. september kl. 16.00 afsluttes DR’s sendinger fra Århus Festuge med en særudgave af P2-programmet ”Bolero”. Udsendelsen, der har taget navn efter en spansk dans, byder på reportager, nye klassiske plader, gæster og nyheder fra det danske og internationale klassiske musikliv. Klaus Møller-Jørgensen og Connie Aagård er værter.

Dagbladet MetroXpress flytter i anledning af festugen sin århusianske redaktion ned til pavillonen på Store Torv. Dermed kan man ved selvsyn konstatere at stemningen er hektisk i minutterne op til deadline, når de nyeste historier skal nedfældes og sendes til tryk.

DR og MetroXpress har inviteret otte skoleklasser ekstra tæt på, så de også kan se, hvor mange kilometer kabler og blikkende lamper der skal til, for at sende direkte festuge-radio til alle danskere.

I de få timer DR ikke benytter scenen på Store Torv, vil kulturudviklingsprojektet ’Oppenheimer’ præsentere fremadstræbende, danske bands for de forbipasserende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -