Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Omlægning i DRs nyhedsprogrammer
Tirsdag 1. juni 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra torsdag den 3. juni sker der flere ændringer i DRs aktualitets- og nyhedsbetjening. Den store radioavis kl. 18.30, der nu kun sendes på P1, nedlægges. Til gengæld kommer der et næsten to timer langs perspektiverende magasinprogram - 'Orientering' - på P1 sen eftermiddag og nogle af timenyhedsudsendelserne udvides - bl.a. kommer Radioavisen på P4 hver morgen kl. 7 til at vare 10 i stedet for 7 minutter og Radioavisen kl. 18 kommer til at vare 15 minutter.
De største forandringer sker på P1, som på torsdag har premiere på det nye 'Orientering'. Det nye eftermiddagsprogram - med daglig sendetid 17.00-18.55 - produceres af en ny magasinredaktion med journalistiske kræfter fra både Radioavisen og den gamle 'Orientering'-redaktion. Programmet får også en weekendudgave, der bygger på både nye og kendte magasinprogrammer som 'Refleks', 'Politisk debat', 'Orientering Søndag' samt P1's nye magasin om europæisk politik: 'Europa lige nu'. Der indgår radioaviser både kl. 17.00 og 18.00 i 'Orientering', og udsendelsen kl. 18.00 udvides til at vare 15 minutter.

På P1 styrkes samtidig nyhedsdelen i morgenprogrammet, bl.a. med en længere radioavis kl. 07.00. Denne radioavis vil også blive sendt som "hoved-nyhedsudsendelse" på P2, P4 og DR Klassisk, ligesom der vil blive introduceret en ny og større Radioavis klokken 18.00 på både P1, P2 og P4. Den længere Radioavis fra klokken 18.00 til 18.15 erstatter den nuværende 18.30-Radioavis. Samtidig genindfører P1 midnatsradioavisen, der i en tid har måttet vige for genudsendelsen af 'Orientering'.

På P3 sker der også ændringer idet 'P3 Nyheder' fra denne måned også begynder at sende i weekenderne.

"DR har en særlig forpligtigelse til at give borgerne et grundlag for at forstå verden og til at skabe dialog og sammenhæng. Som et hurtigt, direkte, fleksibelt og levende døgnmedie har radioen den fordel både at kunne bringe nyhederne, når de sker og følge op med analyse, baggrund og debat. Og med arbejdsdelingen mellem vore fire kanaler kan vi både håndtere den hurtige, korte og præcise nyhedsformidling og det længere, dybe og perspektiverende. Konkurrencen på radiomarkedet har betydet, at vi ikke længere altid er størst, men vi har ingen undskyldning for ikke at være både først og bedst," siger radiodirektør Leif Lønsmann.

Han fortsætter: "For et par år siden lancerede P1 en tre timers morgenavis, som har vist sig at være en enorm succes. Forrige år fulgte en middagsavis med et særligt tillæg, 'P1 Debat', og også det er blevet godt modtaget. Nu er tiden kommet til eftermiddagen". Leif Lønsmann afslører, at der endvidere er planer om et sent nyhedsmagasin hen under midnat fra næste år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -