Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR er en jukeboks med junk i en uendelig strøm af kvalmende ligegyldigheder
Mandag 14. juni 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Komikeren Jan Monrad skyder med skarpt mod DR i en kommentar i søndagsudgaven af Ekstra Bladet. "Problemet er helt åbenlyst, at Danmarks Radio, med få undtagelser, tænker fuldstændig som en kommerciel radio/tv-station, hvor det gælder om at sende programmer, der drager flest mulige lyttere og seere," skriver Monrad. Han er specielt sur over DRs playlist, som kaldes en "åndsformørket spillemaskine", og skriver at DRs playlisteudvalg sorterer al den spændende musik fra, så det ender med, at kun et fåtal af danske musikudgivelser bliver spillet i radioen.
"Hvad skal vi med en tonstung, pengeforbrugende statsradiofoni, der ikke ser sig i stand til at overholde sin public service-forpligtelse, og som danske borgere pålægges at betale over 2200 kr. til om året, blot fordi man er indehaver af et tv-apparat og en transistorradio? Det svarer til at skulle betale børnepenge, fordi man er udstyret med en pik." Sådan lægger Jan Monrad ud i sin kommentar i Ekstra Bladet.

Han vrisser over, at DR har nedlagt stort set samtlige magasinprogrammer på radiosiden og giver et eksempel på "DR’s latterlige berufsverbot," der sorterer al den spændende musik fra: "Den dygtige og velklingende violinist Anne Eltard udgav for et par år siden en særdeles lytteværdig cd, hvor på hun fortolkede musik af den svenske troubadour Cornelis Vreeswijk. På et møde med DRs playlisteudvalg fik hun den arrogante besked, at de end ikke gad høre cd’en. Det var ikke nødvendigt, for P4 spiller ikke Cornelis Vreeswijk."

Jan Monrad skriver, at der er masser af lignende eksempler.

"Synderne bag denne udvikling er en række uduelige radiochefer, der har fået indført musikstyring og ensartede playlister, og som dermed bidrager til, at DR ikke lever op til sin public service-forpligtelse. De har gjort radioen til en jukeboks fodret med tidens monotoni i form af junk i en uendelig strøm af kvalmende ligegyldigheder," hedder det fra Jan Monrad.


Hele kommentaren kan læses her:
http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article1361637.ece




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -