Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Pris til P1s Jesper Tynell
Mandag 9. november 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR fik årets radiopris for godt gravearbejde, da undersøgende journalister uddelte priser i weekenden. Det var Jesper Tynell fra 'Orientering på P1' der blev hædret.
Prisen til Jesper Tynell blev givet for forbilledlig undersøgende journalistik. Han fik prisen på 'Den Store Graverkonference' arrangeret af Foreningen for Undersøgende Journalistik.

Jesper Tynell fik prisen for sine afsløringer i den såkaldte 'Kontanthjælpssag'. Der blev sendt i alt 15 indslag i 'Orientering på P1' og sagen handlede om, hvordan beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og hans ministerium brugte den såkaldte 300-timers regel til at standse udbetalingen af kontanthjælp til familier, der ifølge loven slet ikke var omfattet af reglen. Ministeriet har da også nu ændret praksis.

Dommerkomiteen bag prisen konstaterer blandt andet, at det er en helt særlig vedholdenhed, der kendetegner Jesper Tynells arbejde.

Den 38-årige cand. comm. og cand. hist. har siden 2003 været ansat på 'Orientering'.

"Han giver simpelthen ikke op, men bliver ved med at bore huller i argumentationen, når han ikke mener, forklaringerne er gode nok. Nomineringen gives for en sjælden hørt journalistisk fokusering og målrettethed gennem at kæmpe udgravningsarbejde imod alle odds og stærke modspillere," hedder det.

Det er første gang, Jesper Tynell modtager en pris, og hans chef på ’Orientering’, Olav Skaaning Andersen, glæder sig over den.

"Det er fortjent og et stort skulderklap til både Jesper Tynell og P1s ’Orientering’. Jesper er en typisk graver, der bider sig fast i sager, som andre hurtigt mister interessen for. Dagligt hårdt arbejde, aktindsigt og en evne til at stille grundlæggende og indimellem ganske banale spørgsmål, har resulteret i de afsløringer, som FUJ har valgt at præmiere. Det er den slags journalistik, vi er stolte af at levere, og som vi gerne ser mere af. Både i ’Orientering’ og det nye 'P1 Dokumentar', som får premiere i januar 2010," siger han.


Foto: Jesper Tynell fra P1s Orientering modtog sin første pris nogen sinde. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Annonce:

Håndplukkede mobiler - Telmores Mobilshop





Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -