Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Forsker angriber P1s troværdighed
Fredag 20. august 2004
Af Thomas Nielsen
 
Journalisterne på P1s prestigefyldte magasinprogrammer "Orientering" og "Markedspladsen" har gang på gang fodret lytterne med oplysninger om indvandrerforhold, der står i direkte modstrid med, hvad forskningen kan dokumentere sort på hvidt.
Det konkluderer tidligere forskningschef ved Rockwool Fonden, cand.polit. og dr. phil. Gunnar Viby Mogensen i en foreløbig undersøgelse af de pågældende programmer for året 2001, skriver Berlingske Tidende.

Han har gennemgået de pågældende programmer for året 2001 og set på deres behandling af integrationsproblemer i Danmark. Der er tale om et pilotprojekt, der, ifølge ham selv, bør følges op af yderligere forskning, men det foreløbige resultatet er slående: Ifølge forskeren er der tale om en "iøjnefaldende" stor forskel på forskningens og journalisternes virkelighedsopfattelse.

Et markant eksempel handler om oplysningerne fra FN-organisationen UNHCR om, at andelen af positivt afsluttede asylsager faktisk lå i top i Danmark. Oplysningen blev først bragt, da integrationsminister Bertel Haarder (V) selv nævnte den i et interview. To dage senere konkluderede en journalist i en anden udsendelse, at "Danmark hører til i den mest restriktive ende i Europa".

DRs radiodirektør, Leif Lønsmann, hilser undersøgelsen velkommen og har inviteret Viby Mogensen til et møde med DRs ledelse, men han siger samtidig, at han "ikke nødvendigvis tager alt, hvad der står i den, for gode varer".

Radiodirektørens forbeholdne melding står dog i skærende kontrast til bestyrelsesformand Jørgen Kleeners kontante kommentar:

"Man kan ikke påstå, at det er journalistik, man kan være stolt af, og som lever op til public service-kravene. Alt tyder på, at der på dét tidspunkt har været brug for journalistisk efteruddannelse og fornyelse, fastslår Jørgen Kleener.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -