Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-journalister i strejke
Onsdag 24. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En meget stor del af de omkring 1.500 journalister i DR nedlagde tirsdag formiddag arbejdet. Det gik især ud over dagens nyhedsudsendelser, hvoraf flere blev aflyst eller bragt i stærkt reduceret form. DR-journalisterne er utilfredse med ledelsens oplæg til overenskomstforhandlingerne.
Journalisterne har indtil nu haft tre forhandlingsmøder med ledelsen, og selvom der er aftalt yderligere tre, er parterne langt fra hinanden, skriver Ritzau.

DR har blandt andet krævet, at alle skal overgå til ny løn uden lønstigninger de næste to år, og at aftalen om efteruddannelse afskaffes. Desuden vil DR have indført en lønramme på 1% om året, opgøre arbejdstiden over fem måneder og afskaffe natkompensation. Disse krav afvises af journalisterne

Arbejdsnedlæggelsen, der iflg. TV Syd startede som som faglige møder på DRs regionalradioer i Aabenraa og Vejle, Radio Syd og Kanal 94, hvorefter de i løbet af tirsdag formiddag bredte sig til de centrale redaktioner i København, kom til at betydde en række ændringer på DRs radiokanaler.

P1 sender de udsendelser, der allerede er producerede og erstatter de aflyste udsendelser med genudsendelser fra kanalens store bibliotek. Blandt de udsendelser, der blev aflyst tirsdag var Orientering kl. 17.10 og den direkte udsendelse med Poul Friis kl. 23.05. Natradioen samsendes som sædvanlig med P2.

P2 sendte de allerede producerede udsendelser samt klassisk musik i stedet for aflyste udsendelser. Natradioen sendes som planlagt fra BBC i London.

P3 har aflyst de planlagte, direkte udsendelser men vil i stedet sende musikprogrammer. Natradioen, der som sædvanligt blev samsendt med P4, blev bestyret af programchef for DR Radios chefredaktion, Jesper Grunwald, mens P3s morgenradio onsdag morgen havde musikredaktør fra Chefredaktionen, Eik Frederiksen, som studievært - assisteret af P3 chef fra Chefredaktionen, Henrik Heide.

P4 sender en fælles programflade for alle regionerne frem til i onsdag formiddag. Udover den forkortede version af Radioavisen hver time sendes der også regionale nyheder, produceret af cheferne på de regionale DR stationer. Den fælles P4 morgenradio havde onsdag morgen programchef for Kanal 94, Jørgen Bøgen, som studiievært.

Sidste gang DR var ramt af en arbejdsnedlæggelse, der gav anledning til at ændre på programmerne var iflg. Ritzau i efteråret 1999.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -