Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kaos på kabelnet
Onsdag 24. september 2008
Af Eric Larsen
 
Den seneste tids mange frekvensrokader blandt de store kommercielle stationer har medført rod i udbuddet af kabelradio. Både hos de mindre antenneforeninger og hos store udbydere som YouSee kan man lokalt finde op til 3 frekvenser med den samme station.
De pludselige frekvensrokader, affødt af lanceringen af Nova FM, indskrænkningen af Radio Citys dækningsområde og Radio 100FM’s ekspansion, har ikke gjort det nemt at være teknisk ansvarlig for den lokale antenneforening.

Mange steder finder man i det lokale udbud af kabelradio nu to frekvenser, hvor der udsendes samme station, typisk Nova FM og Radio 100FM. Topscoreren er dog YouSee’s lokale udbud i Odense, hvor der pt. udsendes The Voice på hele 3 kabelradio-frekvenser.

Andre stationer, der kunne tænke sig at udvide deres dækningsområde på kabel, skal dog arbejde for sagen. De skal nemlig selv rette henvendelse til de enkelte antenneforeninger, og om nødvendigt vente til den årlige generalforsamling.

Hos YouSee, det tidligere TDC Kabel-tv, der bygger på det oprindelige 'Hybridnettet', gælder for så vidt stadig de gamle nævnsgrænser og dækningsområder, hvor stationer/sendesamvirker kan ansøge om at blive udsendt i nabo- samt nabo-nabo områder, såfremt der er plads i kabelnettet. Der har dog ikke været overskydende pladser i årevis, men hvis man selv kan påpege en ledig lokal kabelradio-frekvens, er der nu en gylden mulighed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -