Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Godt år for 'Giro 413' i 2006
Mandag 23. april 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er populært at samle ind til DR's ældste ønskeprogram, 'Giro 413' på P4. På blot fire år er det indsamlede beløb fordoblet, og pengene fra 2006 er nu uddelt til gavn for socialt dårligt stillede børn og unge i Danmark.
Sidste år blev der samlet 569.547 kroner ind ved for eksempel sammenkomster, bryllupper, barnedåb eller firmafester, og det er et af de bedste resultater i mange år. Året forinden kom der 431.226 kroner i kassen, og i forhold til for blot fire år siden er der tale om næsten en fordobling.

Første vært på programmet var Otto Leisner i januar 1950. Da hed detl ’Lytternes ønskeprogram på grammofon’ - men blev kort tid efter omdøbt til ’Giro 413’.

Margaret Lindhardt, der om få måneder kan fejre 'kobberbryllup' som vært for programmet, mener, at der er flere forklaringer på, at ’Giro 413’ får flere kroner i kassen.

"De seneste år er det blevet lettere at indbetale penge, fordi man også kan benytte netbank, og det har kunnet mærkes. Samtidig kommer der flere store bidrag, ligesom flere frabeder sig gaver og i stedet opfordrer gæsterne til at indbetale pengene til Giro 413," forklarer hun.

Hun oplever nu også, at holdningen til P4-udsendelsen har ændret sig. Hvor parnasset for flere år siden rynkede på næsen af den, har hun de senere år mærket større bevågenhed om programmet, og Margaret Lindhardt er også jævnligt ude at holde foredrag om programmet, der for mange er lyden af søndag.

Det er DR selv - der med bistand fra en sagkyndig i Socialministeriet - fordeler de mange penge til social arbejde blandt dårligt stillede børn og unge i Danmark. I år går pengene blandt andet til etablering af samværs- og samtalegrupper for børn og unge i skilsmisse, en børnehandicaplejr, aktiviteter for nyresyge børn og deres familier, støtte til grønlandske fangeres børn og til støtte til et arrangement for flygtningebørn på Den Internationale Børnedag.

I sit 58. år er Giro 413 fortsat et af DR's mest lyttede programmer. Sidste år lyttede i gennemsnit 683.000 lyttere til det populære radioprogram.

For DR's radiodirektør Leif Lønsmann, der er formand for fordelingsudvalget, er den årlige uddeling af midler et af årets højdepunkter.

"Giro 413 er et tredobbelt nytteforetagende. For det første har man chancen for at sende en kærlig hilsen til sine kære. For det andet støtter man et godt formål. Og for det tredje er det god og hyggelig radio. At et radioprogram med næsten 60 år på bagen stadig kan samle flere end en halv million danskere er en radiofonisk solstrålehistorie. Og at programmet kan samle lige så mange kroner ind til børn og unge i social knibe er et mønstereksempel på ægte folkelig solidaritet med de svageste i samfundet," siger Leif Lønsmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -