Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P4-ansatte utilfredse med musikken
Mandag 7. oktober 2002
Af Karsten Jensen
 
I uge 39 startede 43 P4-medarbejdere en debat om DRs musikstyring i DRs personaleblad DRåben. Her slog de ansatte til lyd for et mere alsidig musikudbud. Medarbejdernes debatindlæg er nu kommenteret af programchef Jesper Grunwald i seneste udgave af DRåben.
De 43 medarbejdere, der alle er ansat på regionalstationerne, støtter sig til læserbreve og personlige lytter-henvendelser. Argumenter fra lytterne - der kom grundet DR-konflikten – lyder blandt andet på, at musikken under konflikten var bedre, ligesom nogle lyttere har ønsket ’konfliktradioen’ tilbage.

P4-medarbejderne hævder, at antallet af musiktitler i DRs musikstyringsprogram MusicMaster er for få til at musikken i DR kan være alsidig nok, ligesom udskiftningen af numrene går for langsommeligt.

- Det må cheferne nu kunne skrive under på. De chefer, der under konflikten dagligt skiftede adskillige skæringer ud. Der var god gang i cd’erne i de fire uger. Det kunne vores lyttere høre. Og det kunne vi naturligvis også, lød det i debatoplæget, der også opfordrer til, at der hurtigst bliver lagt flere numre ind i systemet.

Programchef Jesper Grunwald (billedet) svarer i seneste udgave af DRåben, at man har foretaget en stikprøvekontrol på seks musikbårne flader fra 22. august til 14. september, der spænder over sendetiden fra kl. 6-18 på en række af regionalradioerne.

Stikprøvekontrollen viser, at der blev udsendt 214 stykker musik, hvoraf der kun var 16 sange, der ikke i forvejen var i P4-rotation og dermed altså uden for P4-basen. I to af de seks flader blev playlisten fulgt eksemplarisk.

- Stikprøven bekræfter, hvad vi havde på fornemmelsen i Chefredaktionen: Det er lidt af en luftspejling, at musikprofilen var voldsomt ændret under konflikten, siger Grunwald, der dermed cementerer, at der ikke har været den store forskel på musikken – ’konfilktradio’ eller ’ikke-konfliktradio’.

Jesper Grunwald påpeger også, at en af de tilbagevendende lytterhenvendelser gik på, at programmerne indeholdte mere musik og mindre snak.

- Fra vores fokusgruppeundersøgelser ved vi, at der blandt P4s publikum er blandede meninger om, hvilken og hvor meget musik, der skal spilles. P4 er en kanal med meget stor spændvidde. Derfor er det ikke entydigt, hvad lytterne ønsker. Vi bruger desuden et lytterpanel, der hver 14. dag giver os et billede af, hvordan musiksmagen er hos lytterne mellem 40 og 60 år, udtaler Grunwald, der også peger på, at DR med mellemrum laver større undersøgelser om lytternes musik-præferencer.

- Hvad angår selve konflikten og dens konsekvenser for lyttertal har vi i forbindelse med de løbende lytterundersøgelser bestilt en særlig analyse af konflikt-perioden. Her vender vi tilbage med objektive tal over, hvordan lytterne rent faktisk skruede på knapperne under konflikten. Undersøgelsen offentliggøres om cirka fem uger, fortæller Grundwald, der fortsætter diskussionen af musikstyringsprogrammet MusicMaster:

- Vi har i dag op mod 5.000 skæringer i basen, hvilket er mellem 5 og 10 gange mere end de væsentlige af vore konkurrenter (Voice, Radio 2, ANR etc.). Siden maj har vi udskiftet 500 af ’de nye klassikere’ i basen.

Jesper Grunwald slår fast i sin kommentar at musikstyringen ikke stopper og at den er kommet for at blive og slutter:

- Lytterne skal have den musik, de vil ha’, naturligvis. Men også profil-radio ud over det sædvanlige. Derfor er vores musikdatabaser langt større og mere omfattende end kommercielle radioers. Derfor er P4 også musikalsk mere alsidig end konkurrenterne. Derfor spiller vi mere dansk musik. Og derfor skal vi fortsat have styr på musikken!


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -