Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Politiet lukkede piratradio
Tirsdag 22. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Norsk politi gik i går mandag i aktion mod, hvad der betegnes som en piratsender i Indre Østfold i Norge. Piraten sendte kraftige signaler på samme frekvens som Radio 3 i Askim/Østfold. Det lykkedes politiet at opspore den ulovlige FM-sender til Telenors lokaler på Trippestad i Askim. Det er første gang siden 2. verdenskrig, at myndighederne har taget en pirat på fersk gerning i at 'jamme' andre radiostationer.
Søndag den 20. september begyndte en pirat at sende på samme frekvens som Radio 3 i Askim/Østfold. Signalet, der bestod af en tom bærebølge, var så kraftigt at Radio 3 helt forsvandt.

Mandag eftermiddag lykkedes det Post & Teletilsynet - i samarbejde med politiet, at opspore og få lukket den ulovlige FM-sender. Det viste sig, at signalet kom fra Telenors lokaler i Trippestad.

Radio 3 oplyser til radionytt.no, at der var tale om såkaldt jamming, hvor en sender anvendes til bevidst at forstyrre og forhindre modtagelse af en anden radiostation. Det er bl.a. kendt fra 2. verdenskrig og den kolde krig.

Radio 3 har været plaget af forstyrrelser fra en fremmed sender siden juli, og har lige siden været i dialog med telemyndighederne og politiet omkring problemet.

Daglig leder for Radio 3, Kristian Aartun, udtrykker stor lettelse over at kilden til 'sabotagen' nu er fundet og at politiet nu har taget affære.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -